StoryEditorOCM
Crna kronikavatra na otvorenom

Zbog požara kod Sedramića zatvorena županijska cesta Žitnić - Unešić; u gašenju pomagala i dva kanadera

Piše šibenski.hr
11. srpnja 2020. - 18:12

Kako javljaju iz Operativno-komunikacijskog centra PU šibensko-kninske, zbog požara na otvorenom prostoru koji je kod Sedramića buknuo u subotu u poslijepodnevnim satima,  od 17,30 sati zatvoren je promet za sva vozila županijskom cestom od Žitnića prema Unešiću.

Nešto iza 18 sati iz Ministarstva obrane RH priopćili su da su dva Canadaira CL-415 angažirana u poslijepodnevnim satima na požarištu Sedramić kod Drniša u Šibensko-kninskoj županiji.

- Dva Canadaira CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH angažirana su u subotu, 11. srpnja  2020. godine u poslijepodnevnim satima na požarištu Fedramić kod Drniša u Šibensko-kninskoj županiji.

Tijekom današnjeg dana jedan Airtractor AT-802 bio je angažiran na sanaciji i natapanju požarišta Ramljane kod Muća u Splitsko-dalmatinskoj županiji.  

Hrvatska vojska je i ove godine za vrijeme trajanja glavnog napora Protupožarne sezone (15. lipnja – 30. rujna) ustrojila Protupožarne namjenski organizirane snage koje čine sve sastavnice Hrvatske vojske, navodi se u priopćenju.

20. travanj 2024 04:43