StoryEditorOCM
Crna kronikaNakon kriminalističke obrade

Zbog drske krađe i razbojništva 47-godišnjak završio iza rešetaka; u stanu je imao vatreno oružje

Piše šibenski.hr
5. veljače 2022. - 15:56

U Službi kriminalističke policije, Odjelu općeg kriminaliteta, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom osumnjičenim za počinjenje drske krađe i razbojništva. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni radi stjecanja imovinske koristio počinio sljedeće:

- 26. siječnja oko 8,30 sati u Šibeniku, u pothodniku u ul. Fra Jerolima Milete, koristeći silu i tjelesnu snagu, prišao oštećenoj 43-godišnjakinji i s ramena joj istrgnuo torbicu iako se ona odupirala, a nakon što je iz novčanika otuđio 30 kuna vratio je torbicu i pobjegao,

- 28. siječnja oko 17,55 sati u Šibeniku, predio Bioci, ušao u trgovački objekt i uz prijetnje vatrenim oružjem od 31-godišnje zaposlenice zatražio novac, a zbog straha za osobnu sigurnost oštećena mu je predala novčani iznos od 1.700 kuna.

Tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja, temeljem Naloga Županijskog suda u Šibeniku obavljena je pretraga stana gdje osumnjičeni boravi kojom prilikom je pronađeno vatreno oružje, odjeća u koju je bio odjeven prilikom počinjenja kaznenih djela kao i dio novca.

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

03. svibanj 2024 14:01