StoryEditor
Crna kronikaPolicijsko izvješće

Završio u pritvoru zbog dvije krađe na štetu Općine Primošten i tamošnje tvrtke te zbog tri kaznena djela krivotvorenja isprave

Piše šibenski.hr
6. ožujka 2020. - 09:34
ilustracija/Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

U Policijskoj postaji Šibenik je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom osumnjičenim za dvije krađe na štetu Općine Primošten i tamošnje tvrtke i tri kaznena djela krivotvorenja isprave.

Osumnjičeni je u vremenu od 14. prosinca prošle godine do 29. siječnja na području Primoštena otuđivao metalne ograde, stupiće, kabele, akumulatore, koje je, potom na području Trogira, prodavao kao sekundarne sirovine, čime je Općina Primošten oštećena za oko 15.000 kuna, dok je tvrtka s tog područja oštećena za oko 6.500 kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno da je osumnjičeni u tri navrata prilikom prodaje predmeta kao sekundarnih sirovina na području Trogira, s ciljem mjesečne prodaje određene količine sekundarnih sirovina, kako ne bi ušao u sustav PDV-a, koristio osobne podatke druge osobe.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Obavljenim očevidom na mjestu požara od 4. ožujka oko 11.30 sati u Kninu u obiteljskoj kući 75-godišnjakinje je utvrđeno da je uzrok požara toplinska energija, a nastala je šteta procijenjena na nekoliko desetaka tisuća kuna.

O ovom događaju će biti izviješteno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku.

 

Izdvojeno

21. siječanj 2021 22:49