StoryEditorOCM
Crna kronika‘ukinite mi kaznu‘

Zavadlav saslušan na sudu, tvrdi da nije kriv za trostruko ubojstvo: ‘Ja sam potpuno zdrava osoba, bio sam i tada i sada‘

Piše Šibenski.hr
7. rujna 2022. - 14:03

Visoki kazneni sud u Zagrebu razmatrao je u srijedu žalbu Filipa Zavadlava (28) iz Splita kojemu je izrečena nepravomoćna kazna od 40 godina zatvora zbog trostrukog ubojstva u siječnju 2020. godine. Zavadlav je osuđen zbog ubojstva Marina Bobana, Jurice Torlaka i Marina Ožića Paića, a teretilo ga se da ih je smaknuo hicima iz kalašnjikova, usred bijela dana.

Zavadlav je u svojoj obrani tvrdio da je u vrijeme počinjenja zlodjela, bio na moru, te da nije počinio zločin, piše RTL.

Njegov odvjetnik Branko Šerić, obrazlažući žalbu na nepravomoćnu presudu Županijskog suda u Splitu, kazao je da Zavadlav nije bio ubrojiv, što sud, tvrdi nije uzeo u obzir. Šerić je zatražio novo vještačenje i novo suđenje.

Filip Zavadlav slušao je raspravu putem videolinka iz splitskog istražnog zatvora, a kada ga je sudac Ivan Turudić, koji je predsjedao sjednicom, upitao slaže li se s tvrdnjama svojeg odvjetnika, odgovorio je na iznenađenje svih: "Ne slažem se!"

On je svoju žalbu pisao rukom i rekao je da nije kriv te da snimke na kojima se baziraju izjave svjedoka nisu snimke njega niti se mogu dovesti u vezu s njime.

"Ja sam potpuno zdrava osoba, bio sam i tada i sada", ustvrdio je Zavadlav koji smatra da su mu povrijeđena prava jer je morao prekinuti školovanje. Upisao je Pomorski fakultet u Rijeci, a onda mu je propala uplaćena školarina jer sjedi u zatvoru.

Visoki kazneni sud trebao bi donijeti odluku kroz dva mjeseca, piše RTL.

 

04. svibanj 2024 23:28