StoryEditor
Crna kronikaRACIJA POLICIJE I INSPEKTORA

Zatvoreni ugostiteljski objekti, u noćnom baru zatečen pozitivan mladić

Piše HINA
21. studenog 2020. - 19:01
IlustracijaBruno Konjevic/Cropix


Racija koju su zagrebačka policija i inspektori proveli u dva ugostiteljska objekta rezultirala je zatvaranjem oba objekta na 30 dana zbog prekoračenja radnog vremena, a u jednom je uhvaćen pozitivan mladić koji se morao liječiti kod kuće.
Prekoračenja radnog vremena utvrdili su državni inspektori u ugostiteljskom objektu na Donjim Sveticama i u noćnom baru na području Maksimira, izvijestila je policija.
Oba objekta zatvorena su za daljnji rad usmenim rješenjem na 30 dana, odnosno do okončanja njihovih mjera.
Inspektori Civilne zaštite utvrdili su, pak u tim su objektima nepravilnosti u smislu broja osoba i razmaka između stolica pa će odgovorne osobe nakon kriminalističkog istraživanja biti kazneno prijavljene zbog širenja i prenošenja zarazne bolesti i predana pritvorskom nadzorniku.
Covid pozitivan mladić išao u noćni bar
Kaznena prijava slijedi i 23-godišnjaku zaraženom koronavurosom koji je usprkos određenoj mu mjeri "Covid - liječenje u kući" zatečen u noćnom baru među više od 170 gostiju, kažu u policiji koja je objavila snimku racije.
Policija je tijekom akcije koju je provela u suradnji s Državnim inspektoratom i Službom za inspekcijske poslove Područnog ureda civilne zaštite zatekla, legitimirala i provjerila 239 osoba.
Na obje lokacije prekršajno je prijavila po tri osobe zbog kršenja Zakona o osobnoj iskaznici, a u dva slučaja uporabila je sredstva prisile.
Prema 33-godišnjaku u ugostiteljskom objektu policajci su upotrijebili sredstva prisile zbog vrijeđanja i omalovažavanja te će biti prijavljen zbog prekršaja protiv javnog reda i mira, dok će 28-godišnjak iz noćnog bara biti prijavljen zbog odbijanja davanja osobne iskaznice na zahtjev policijskog službenika.

Izdvojeno

21. siječanj 2021 00:01