StoryEditorOCM
Crna kronikaKistanje

Zapalio hrvatsku i srpsku zastavu, pa završio u pritvoru: Policija kod 56- godišnjaka pronašla i pištolj

Piše šibenski.hr
21. veljače 2020. - 09:49

U Policijskoj postaji Knin je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo Povreda ugleda Republike Hrvatske, doznaje se u šibensko-kninskoj policiji.

- Osumnjičeni je 18. veljače oko 21 sat u Kistanjama, s namjerom da izvrgne ruglu i grubo omalovaži Republiku Hrvatsku, zapalio zastave Republike Hrvatske i i srpske nacionalne manjine koje su bile istaknute na zgradi Vijeća srpske nacionalne manjine u Kistanjama- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko- kninske.

Prema njezinim riječima, tijekom kriminalističkog istraživanja koje je obavljeno po nalogu Županijskog suda Šibenik, jučer je u Kistanjama pretražena obiteljska kuća osumnjičenog, gdje je pronađen i oduzet pištolj.

- Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, a protiv njega će biti podnijet Optužni prijedlog, zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja- zaključila je Kosor.

23. travanj 2024 12:24