StoryEditorOCM
Crna kronikaintenzivne kontrole

Zanimljiv ulov šibenskih policajaca: dva ‘nakresana‘ vozača platila paprene novčane kazne

Piše K. G.
12. kolovoza 2024. - 08:28

Policijski službenici Policijske uprave šibensko-kninske nastavili su s intenzivnim nadzorima i kontrolama prometa na cestama. Tako su tijekom proteklog vikenda imali dva zanimljiva ulova.

Najprije su u subotu 10. kolovoza u 01,35 sati Vodicama zaustavili 40-godišnjeg vozača osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka, koji je alkotestiran te mu je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,79 promila:

- Vozač je uhićen i i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja alkohola te je dana 10. kolovoza zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama uz optužni prijedlog priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku, gdje je rješenjem kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1.320 eura te zaštitnom mjerom upravljanja vozilima“B“ kategorije u trajanju od dva mjeseca- rekla je Sanja Baljkas, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske.

Istog dana, samo navečer u 21,40 sati u Siveriću, na državnoj cesti D- 33, policijski službenici su zaustavili 68-godišnjeg vozača osobnog automobila šibenskih registarskih oznaka, koji je alkotestiran te mu je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,94 promila.

- Vozač je uhićen i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja alkohola, te je dana 11.kolovoza zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama uz optužni prijedlog, priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku, gdje je rješenjem kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1.240 eura kao i zaštitnom mjerom zabrana upravljanja motornim vozilima "B" kategorije u trajanju od šest mjeseci- izjavila je policijska glasnogovornica.

20. rujan 2024 14:02