StoryEditorOCM
Crna kronikaOdređena mu jamčevina

'Zaklat ću te i ubit ti sina, ostalu dječicu ću poslat na socijalnu skrb': stravični detalji obiteljskog zlostavljanja koje je zgrozilo Hrvatsku

Piše PSD
4. ožujka 2017. - 12:19

Riječanin D.S. (46), osumnjičen za kaznena djela nasilja u obitelji, povreda djetetovih prava i prijetnje, smješten je u petak poslijepodne u riječki zatvor, piše Novi list.

Najprije je ispitan u riječkom Općinskom državnom odvjetništvu koje je potom sucu istrage podnijelo zahtjev da mu se odredi istražni zatvor. Dežurni sudac istrage taj je zahtjev i usvojio, a visina jamstva kojim se može zamijeniti boravak u zatvoru određena je na 35.000 kuna.

Riječanina se sumnjiči da se u razdoblju od početka listopada 2015. godine do 28. veljače ove godine, u Rijeci, u stanu u kojem živi sa suprugom i četvero maloljetne djece, od kojih je jedno njegov posinak, nasilnički ponašao.

On je u alkoholiziranom stanju, bez ikakvog povoda i razloga, gotovo svakodnevno pogrdnim riječima vrijeđao svoju suprugu. Prijetio joj je da će je ubiti i za to odrobijati, a da će sva njihova djeca završiti na socijalnoj skrbi. Psovao je, galamio na nju i pritom razbijao stvari po stanu, a sve to u prisutnosti djece.

Osumnjičen je da je tako 15. veljače navečer, u vidno alkoholiziranom stanju, ulazeći u stan već na vratima počeo vikati i psovati bez ikakvog razloga. Otišao je potom u kuhinju i vratio se u hodnik sa nožem u ruci.

Supruzi i posinku kazao je kako će nju ubiti, da će je zaklati zbog čega je ona prestrašena zanijemila. Nakon toga se okrenuo ka posinku te mu rekao da ako još jednom kaže da je nešto njegovo da će ga izbosti nožem i da neće znati što ga je snašlo. Nije se zaustavio na tome, već im je rekao da će oboje zakopati, a nad njihovim grobom zatim urinirati.

Takve grozne riječi i kod posinka su također izazvale strah i nelagodu.

Posljednji incident zbio se tik pred njegovo uhićenje, 28. veljače, kada je supruzi ponovno vikao da će je ubiti, a za djecu kako će posinak završiti u domu, dok preostalo troje dječice na socijalnoj skrbi. Čekajući na sudskom hodniku, osumnjičeni se, kako piše Novi list., brinuo uglavnom oko toga tko će mu u zatvor donijeti čistu odjeću, dok nije djelovao da se uopće kaje radi onoga što je činio svojoj obitelji.

19. travanj 2024 23:15