StoryEditorOCM
Crna kronikaDan poslije

Za talačku krizu kriva brakorazvodna parnica?! Otkrivamo zašto je muškarac naoružan pištoljem i dinamitom ‘upao‘ u trgovinu u Brodarici

Piše Toni Veljača
23. ožujka 2022. - 13:57

Situacija na Brodarici, na kojoj se sinoć odvijala talačka kriza u trgovini Studenac, u koju je naoružani muškarac upao prijeteći jednoj od zaposlenica, danas je mnogo mirnija. Srećom, sve je završilo bez žrtava, trgovina radi normalno, doduše s novim djelatnicama.

Razumljivo, jer je nemili događaj ostavio neugodne posljedice na žene iz smjene koje su se u tom trenutku zatekle u trgovini, budući da ih je nasilnik naoružan pištoljem i dinamitom prisilno zadržao u trgovini do dolaska policijskog pregovarača.

Dojavu o naoružanom muškarcu policija je zaprimila u 19:30, a nakon što je pregovarač ušao u trgovinu, napadač se predao, te je oko 20:30 priveden u šibensku policijsku postaju. Policija je blokirala magistralu u oba smjera, a promet se nastavio nedugo nakon policijske intervencije.

Iz pouzdanih izvora smo doznali da je riječ o S.Ž (58), dok je napadnuta zaposlenica trgovine S.M (51), inače njegova bivša supruga.

Neslužbeno, motiv napada je brakorazvodna parnica, odnosno sukob oko alimentacije koju napadač nije plaćao.

image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

U blizini mjesta gdje se dogodio incident danas smo susreli tek nekolicinu mještana, a po njihovom raspoloženju nismo stekli dojam da su nakon sinoćnjeg incidenta zabrinuti za vlastitu sigurnost.

- S Brodarice sam, ali iskreno, evo tek jutros sam čuo detalje o tom incidentu. Što reći, cijeli narod je poludio. Ne osjećam se nesigurno, unatoč svemu – kratko nam je komentirao jedan od mještana.

Brodarica je mirno mjesto, i cijeli incident zapravo je izolirani slučaj, tvrdi nam gospođa koja živi odmah nasuprot trgovine gdje se odvijala talačka kriza.

- Živim tu preko puta, zatvorila sam prozore kada se ta cijela situacija odvijala tako da detalje ne znam. Mislim da ovo što se dogodilo nema veze s Brodaricom, već s radnicom koja radi u toj trgovini, a koja nije odavde već iz Šibenika. Dobro je da se sve završilo bez žrtava i da nije nitko nastradao – rekla nam je mještanka Brodarice.

image


 

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
06. svibanj 2024 03:28