StoryEditorOCM
Crna kronikane želi u osijek

Vrhovni sud prihvatio zahtjev Luke Modrića: Za davanje lažnog iskaza sudit će mu se u Zagrebu

Piše PSD
18. srpnja 2018. - 15:57

Vrhovni sud RH prihvatio je zahtjev obrane Luke Modrića da se postupak protiv njega iz Osijeka prebaci u Zagreb, doznaje portal Telegram.

Odluka o tome donesena je prije mjesec dana, a Telegram je danas dobio potvrdu s Vrhovnog suda RH.

Suđenje kapetanu reprezentacije zbog davanja lažnog iskaza u postupku protiv Zdravka Mamića trebalo je početi u Osijeku. Tužiteljstvo tvrdi da je lagao u dijelu iskaza u kojem je spominjao podjelu svog transfera iz Dinama u Tottenha, odnosno kada je podjela 50:50 između njega i Dinama navodno dogovorena.

Modrić je prvo, tijekom istrage, izjavio kako je ta podjela dogovorena nakon što je prešao u Tottenham, a onda je na svjedočenju na glavnoj sudskoj raspravi pokušao objasniti da se detalja ne sjeća, no da se ipak sve dogodilo ranije. Mamić je nepravomoćno osuđen na osnovu njegovog prvog iskaza, a Modrić je početkom ožujka zaradio optužnicu za davanje lažnog iskaza.

“Okolnosti istaknute u prijedlogu doista opravdavaju zaključak da će se ovaj kazneni postupak očito lakše i uz manje troškova provesti pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu nego li pred Općinskim sudom u Osijeku”, zaključio je Vrhovni sud RH te na osnovu Zakona o kaznenom postupku odlučio prebaciti suđenje Luki Modriću iz Osijeka u Zagreb, piše Telegram.

16. travanj 2024 22:29