StoryEditorOCM
Crna kronikasamo mjere opreza

Vozio pijan, drogiran i bez naočala za vid: Sudac odbio istražni zatvor za 51- godišnjaka koji je ‘pokosio‘ dvije djevojčice u Brodarici

Piše Šibenski.hr
9. lipnja 2022. - 08:10

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku detaljno je opisalo tešku prometnu nesreću koja se dogodila 27. svibnja u Brodarici, u kojoj je 51- godišnjak na pješačkom prijelazu automobilom Renault Megane naletio na dvije djevojčice i nanio im po život opasne puljede

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je 31. svibnja, nakon ispitivanja državljanina Republike Hrvatske (1971.), donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavka 3. u svezi stavka 1. Kaznenog zakona.

- Osnovano se sumnja da je okrivljeni 51-godišnjak u večernjim satima 27. svibnja 2022., u Brodarici, upravljao vozilom marke Renault Megan državnom cestom D8, iz smjera Primoštena u smjeru Šibenika, protivno čl. 134. st. 1., čl. 198. st. 1. i čl. 199. st. 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno da je, pristajući ugroziti živote drugih sudionika u prometu, upravljao vozilom pod utjecajem alkohola i droga te bez naočala za vid koje je morao nositi zbog slabovidnosti. 

Osnovano se sumnja kako nije dolaskom do pješačkog prijelaza prilagodio brzinu kretanja situaciji na kolniku odnosno da su pješački prijelaz prelazile dvije maloljetne osobe, zbog čega je prednjim desnim dijelom vozila udario u njih i oborio ih na kolnik. Obje maloljetnice su zadobile teške tjelesne ozljede opasne po život- kazali su u šibenskom Tužiteljstvu.

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke. Sudac istrage je odbio prijedlog za određivanje istražnog zatvora i naložio mjere opreza, i to zabranu uspostavljanja i održavanja izravne i neizravne veze sa svjedocima te privremeno oduzimanje dozvole za upravljanje motornim vozilom B kategorije.

 

01. veljača 2023 04:39