StoryEditorOCM
Crna kronikaPolicijsko izvješće

Vozio bez važeće prometne dozvole i pod utjecajem alkohola izazvao nesreću; lopovi ne miruju a i dileri su uhvaćeni na djelu

Piše šibenski.hr
21. rujna 2020. - 10:18

U prometnoj nesreći od 19. rujna oko 13 sati u Tisnom, teže je ozlijeđena 50-godišnja njemačka državljanka, vozeći bicikl.

Do prometne nesreće je došlo kad se vozačica, upravljajući biciklom, zaustavila na raskrižju i nakon kraćeg vremena započela vožnju unaprijed, a da se prethodno nije uvjerila da to može napraviti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu, vodeći pritom računa o položaju bicikla, kao i o smjeru i brzini kretanja, uslijed čega zajedno s biciklom pada na tlo.

Protiv vozačice bicikla, zbog počinjenog prekršaja, će biti podnijet Obvezni prekršajni nalog kao i Posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

U prometnoj nesreći od 19. rujna oko 23,20 sati u Šibeniku, teže su ozlijeđeni 35-godišnjak, 23-godišnjak i 22-godišnjak.

Do prometne nesreće je došlo kad je 35-godišnji vozač, za vrijeme dok mu je istekla valjanost vozačke dozvole, pod utjecajem alkohola i bez korištenja sigurnosnog pojasa, upravljajući osobnim automobilom Ford, šibenskih registarskih oznaka, dolaskom do raskrižja koje je regulirano semaforima, ušao u raskrižje i skrenuo ulijevo, a da prethodno nije propustio sva vozila koja dolaze iz suprotnog smjera i zadržavaju smjer kretanja. Tom prilikom je došlo do sudara njegovog osobnog automobila i osobnog automobila Renault, šibenskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 23-godišnjak, dok se u tom vozilu kao putnik vozio 22-godišnjak, a obojica nisu koristili sigurnosne pojaseve. Sva trojica ozlijeđenih su zadržana na liječenju u Općoj bolnici Šibenik.

Protiv 35-godišnjeg vozača će zbog izazivanja prometne nesreće biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

U Odjelu kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom osumnjičenim za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Postupajući po ranije prikupljenim saznanjima, temeljem naloga Županijskog suda u Šibeniku, 18. rujna u Pirovcu, je obavljena pretraga obiteljske kuće i popratnih prostorija koje koristi osumnjičeni 42-godišnjak, kojom prilikom je pronađeno i od njega oduzeto ukupno 223 grama bruto težine zelene biljne materije karakterističnog izgleda za drogu marihuanu kao i 2 stabljike karakterističnog izgleda za biljku tipa cannabis sativa visine 152 i 163 centimetra.

Protiv osumnjičenog će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

U Policijskoj postaji Šibenik je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom osumnjičenim za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Osumnjičeni je 19. rujna oko 20,35 sati u Šibeniku, zaustavljen prilikom kontrole prometa te je dragovoljno izručio vrećicu sa 7,7 grama bruto težine zelene biljne materije karakterističnog izgleda za drogu marihuanu. Tijekom kriminalističkog istraživanja, ispred svog posjeda u Razorima, osumnjičenik je dragovoljno izručio i 2 stabljike karakterističnog izgleda za biljku tipa cannabis sativa visine 190 i 210 centimetara.

Protiv osumnjičenog će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

U Policijskoj postaji Šibenik je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjim britanskim državljaninom osumnjičenim za oštećenje tuđe stvari na štetu 36-godišnjaka.

Osumnjičeni je 18. rujna oko 23,30 sati u Primoštenu, pod utjecajem alkohola, bez posebnog razloga, skočio na parkirani električni četverocikl kojom prilikom je oštetio plastični krov, a materijalna šteta je procijenjena na 4.000 kuna.

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu, Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

U Policijskoj postaji Šibenik je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakinjom osumnjičenom za teške krađe provaljivanjem u Šibeniku na štetu 67-godišnjakinje i 73-godišnjakinje.

Osumnjičena je 2. srpnja u jutarnjim satima, provalila u stan 67-godišnjakinje i otuđila zlatnu narukvicu procijenjenu na 1.000 kuna, a u vremenu od 2. do 4. kolovoza provalila u stan 73-godišnjakinje i otuđila sportski sat i naušnicu procijenjeno na iznos od 2.000 kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predana pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.Proteklog dana na području Policijske uprave šibensko-kninske, od značajnijih sigurnosnih događaja, prijavljena je krađa:

- u popodnevnim satima 5. kolovoza u Vodicama, je nepoznati počinitelj 42-godišnjem slovenskom državljaninu otuđio ruksak s tehničkom robom i novcem.

Protiv nepoznatog počinitelja će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide u cilju otkrivanja počinitelja i pronalaska otuđenih predmeta.

 

20. travanj 2024 05:22