StoryEditorOCM
Crna kronikaOsuđen na šest godina

Vozač kamiona koji je usmrtio dvije curice na odmorištu priznao krivnju: sjeo je za volan nakon što je primio injekciju

Piše šibenski.hr
1. rujna 2021. - 11:30

Ivan Filipović (61), vozač kamiona koji je prije dvije godine na odmorištu usmrtio dvije djevojčice iz Dalja, na sudu u Sisku priznao je krivnju. Od ozljeda uzrokovanih udarcem, kasnije je preminula i treća žrtva, 28-godišnja žena, pišu 24sata.

Na dašanjem čitanju presude doznalo se kako je Ivan Filipović, vozač kamiona koji je kod Novske usmrtio tri osobe, nepravomoćno je osuđen na šest godina zatvora,

Podsjetimo, na odmorištu Novska 7. lipnja 2019. godine, dvije djevojčice - koje su s razredom putovale na ekskurziju - poginule su nakon što je Filipović s 90 na sat oko 9.30 sati ujutro uletio na odmorište puno parkiranih automobila. Od ozljeda je nešto kasnije preminula Ivana Babić, koja je putovala za Njemačku. Vozač kamiona prevozio je 25 tona ljepila za pločice, a u nesreći je prvo udario terenski automobil HAC-a, zatim djevojke koje su se kretale u smjeru autobusa, još jedan parkirani automobil nakon čega je izletio u travu izvan odmorišta.

Na početku suđenja, Filipović je izrazio sućut roditeljima uz riječi isprike. Prilikom iskaza, rekao je kako ni sam nije svjestan te da ne zna što se točno dogodilo, a dodao je kako je zbog bolova u kralježnici dobio injekciju liječnika koji ga je pritom upozorio da ne sjeda za volan. Filipović je priznao kako je doktoru rekao da će tek sutradan ujutro krenuti. Istaknuo je kako preuzima svu odgovornosti te da je svjestan činjenice da će ići u zatvor.

Zorica Horvat, majka jedne od preminulih djevojčica, lani je za 24sata ispričala:

- Život nam je preko noći postao noćna mora. Suprug ne može doći k sebi. Renata je bila njegova mezimica, jedino dijete. Imam još sina iz prvog braka. Čitala sam sve što se pisalo o nesreći i tom vozaču. On je znao da ne smije voziti jer je bio na lijekovima, a sjeo je za volan. Još je i deset dana prije toga skrivio udes...

08. svibanj 2024 16:12