StoryEditorOCM
Crna kronikaDetalji stravične nesreće

Javio se otac 20-godišnjeg vozača BMW-a koji je u punoj brzini uletio u objekt pored naplatnih kućica i usmrtio radnika HAC-a

Piše Dušan Miljuš, Ivana Krnić /JL
23. siječnja 2021. - 09:44
U 5.30 kod naplatnih kucica Mraclin, vozac je izgubio nadzor nad osobnim automobilom i udario u objekt HAC-a.  Goran Mehkek/Cropix

NOVO:

- Molim vas, prenesite sućut obitelji poginulog. Užasno mi je teško. On je moje godište. Ovo su mi najteži trenuci u životu - govorio nam je kroz suze muškarac koji je nazvao redakciju "Jutarnjeg lista" i predstavio se kao otac vozača koji se očevim BMW-om zabio u zgradu HAC-a na naplati Mraclin.

Opisao nam je i što je prethodilo nesreći i onome što mu je poznato.

- Ja sam spavao kad je otišao. Čuli smo se sinoć i rekao mi je da je na nekoj fešti u Lekeniku. I mi tamo živimo. Rekao sam mu "Ako si pio, nemoj voziti!". Ali, eto, nije me poslušao. Valjda je išao do Zagreba, ne znam sad. Inače nije uzimao auto ako ja ne znam. Kad bismo se zajedno vozili namjestio bi tempomat na dozvoljenu brzinu. Ne, koliko znam nije imao prekršaje zbog brzine. Ne znam što je bilo. Čekam tu u bolnici, rekli su mi da ima otvorene prijelome nogu kod koljena, slomljeno mu je stopalo, ima ozljedu glave - kaže vozačev otac i još jednom izražava sućut obitelji poginulog.

Kaže da ima dvojicu sinova, a ovaj koji je skrivio nesreću radi kod brata u građevinskom obrtu, sad je trebao položiti majstorski zidarski. Ima djevojku, pitamo ga je li možda uzimanju vozila prethodila neka svađa, najava odlaska, nešto treće, no on kaže da nije.

- Valjda je popio, ali ja sam mu uvijek govorio. Pazite kako vozite, je l' čitate crnu kroniku vidite što se dešava! Ali, takvi su mladi!

Otac mladog vozača koji je skrivio tragediju radi na željeznici, kaže da je auto star šest godina, tehnički ispravan, a kaže i da nije znao ni da mu je sin pozitivan na koronavirus, što su utvrdili doktori u KBC Zagreb, gdje je 20-godišnjak prvo dovezen da bi nakon toga bio prebačen u KB Dubrava.

- Zaprimili smo mlađu mušku osobu u dobi od 20 godina koja je prebačena u KB Dubrava nakon što je u KBC Zagreb utvrđeno da je covid pozitivan. Izvan je životne opasnosti, ali ima teške ozljede, kontuzije mozga i hematom. Zasad smo ga odlučili pratiti, i u tom dijelu nema potrebe za kirurškim zahvatom. Od drugih ozljeda, ima kontuziju obaju plućnih krila i lomove na objema nogama te će tijekom dana biti podvrgnut operativnom zahvatu kako bi se ti lomovi sanirali, rekao nam je dr. Mislav Rakić iz KB Dubrava.

Ranije objavljeno:

- Prizor je bio jezovit. BMW je probio vanjski zid, koji je od pune cigle, pregradni zid i na trećem zidu se zaustavio. Osoba koja je poginula od udara je bila odbačena unutar prostorije upravne zgrade u koju je uletio, a kad su vatrogasci došli vrlo brzo nakon poziva za intervenciju u 5.32 minute vozač je još bio za upravljačem BMW-a. Mislili su da je i on mrtav, ali kad su pokucali i malo polupali on se trznuo. Nešto nesuvislo je govorio da ga boli kuk, glava, a vrlo brzo iza njih, možda nakon jedne minute je došla hitna pomoć. Moji dečki su krenuli s intervencijom na vozilu jer nije bilo jednostavno u tom skučenom prostoru izvući ozlijeđenog iz automobila. Vrata se nisu mogla otvoriti, a samo po zadnjem dijelu se moglo zaključiti da se radi o BMW-u.

Ispričao je to za Jutarnji list Ivica Maceković, vršitelj dužnosti zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica čijih je šest vatrogasaca s jednim navalnim vozilom sudjelovalo u izvlačenju ozlijeđenog na naplatnoj postaji Mraclin autoceste A11 u smjeru Siska.

Ozlijeđeni je bio u BMW-u koji se velikom brzinom zabio u objekt HAC-a pored naplatnih postaja.

Intervencija vatrogasaca je okončana u 7.34 sati, a vatrogasci su nakon što su uklonili dijelove vozila da bi se moglo doći do unesrećenog pomogli ekipi Hitne pomoći da ga premjeste na nosila i oni su ga potom preuzeli i odvezli u bolnicu. Prema riječima vatrogasaca prava je sreća da nije bilo još više smrtno stradalih.

Prema onome što se dosada uspjelo ustanoviti, a što su vidjeli neki koji su bili na mjestu nesreće vozač BMW-a uopće nije kočio, ali na mokrom i skliskom kolniku nisu se ni vidjeli jutros tragovi kočenja vozila, pa se pretpostavlja da se punom brzinom zabio u zgradu. Ali, to tek treba ustanoviti policija koja je jutros počela s obavljanjem očevida.

Kako je priopćio HAC, njihov djelatnik sjedio je na svom radnom mjestu i na mjestu je poginuo. Doznajemo da je poginuli radnik imao 54 godine.

Teška prometna nesreća u kojoj je poginula jedna osoba, dogodila se u subotu ujutro oko 5. 30 sati na autocesti A11 Zagreb-Sisak kod naplatnih kućica Mraclin .

Kako doznaje Jutarnji list, vozač BMW-a sisačkih oznaka izrazito velikom brzinom zabio se u prateći objekt pored naplatne postaje u kojemu se nalazio djelatnik Hrvatskih autocesta.

Automobil je jurio u smjeru Siska te je iz trake za ENC naplatu doslovno uletio u objekt i na mjestu usmrtio zaposlenika HAC-a koji je unutra sjedio na radnom mjestu.

Vozač BMW-a teško je ozlijeđen, a sve žurne službe stigle su na mjesto događaja. Očevid je u tijeku.

- Zbog prometne nesreće na autocesti A11 Zagreb-Sisak na naplatnoj postaji Mraclin u smjeru Siska vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h. Molimo korisnike za pojačan oprez, upozorio je HAK.

 
 

HAC: Obitelji našeg djelatnika izražavamo sućut

O tragediji na naplatnim postajama Mraclin priopćenjem se oglasio i HAC.

- U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila rano ujutro na naplatnoj postaji Mraclin, na autocesti A11 Zagreb-Sisak, život je izgubio jedan naš djelatnik.

Ovim putem želimo izraziti duboko žaljenje zbog ovog tragičnog događaja, te ovim putem obitelji našeg djelatnika izražavamo sućut.

Točan uzrok nesreće znat ćemo po okončanju izvidnih radnji nadležne policijske uprave.

Molimo za razumijevanje u ovom teškom trenutku za obitelj naših djelatnika kao i za našu tvrtku, navodi se u priopćenju.

 
 
 
 
 
25. travanj 2024 11:59