StoryEditorOCM
Crna kronikaMaltretiranje i prijetnje u Šibeniku

Vlastitoj baki 23-godišnjak grozio se smrću i razbijao po kući ako mu ne da novac da podmiri dug za kokain

Piše Ante Talijaš
10. svibnja 2019. - 22:07

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku priveden je 23-godišnji mladić iz Šibenika osnovane sumnje da je počinio kaznena djela oštećenja tuđe stvari  i prijetnje

Mladići se sumnjiči da je 7. svibnja  oko 11,00 sati došao u kuću svoje bake u Šibeniku i od nje zatražio novac kako bi podmirio dug za kupnju droge kokain. Kada mu je starica odbila dati novac i rekla da nema novca, unuk ju je vrijeđao pogrdnim riječima i nogom razbio vazu u hodniku te izišao iz kuće, a što je baka iskoristila i zaključala se. Kako bi ponovo ušao u kuću, 23-godišnjak je nogama i rukama udarao po zaključanim ulaznim vrata uslijed čega je puklo staklo na ulaznim vratima te je došlo do više udubljenja na vratima. Potom je otišao do prozora kuhinje i uporabom fizičke snage  pokušavao ga nasilno otvoriti potrgavši pritom letvicu grilje prozora. Ne uspjevši u tome,  on je otišao do prozora spavaće sobe kojeg je uspio otvoriti i ušao u kuću, prišao baki u dnevnom boravku i više joj puta zaprijetio ubojstvom i paljenjem kuće.

Starica je osjetila strah za svoj život, a na kući joj je pričinio štetu u iznosu od 1.500,00 kuna.
Nakon što je osumnjičenik ispitan, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i opasnosti od ometanja postupka utjecajem na svjedokinju.

Međutim,  sudac istrage je odbio prijedlog i odredio osumnjičeniku mjere opreza, i to zabranu dolaska i boravka u ulici u kojoj živi oštećenica, zabranu približavanja njenoj kući na udaljenost manju od sto metara, zabranu približavanja oštećenici na udaljenost manju od pedeset metara, zabranu uspostavljanja ili održavanja veze s oštećenicom, kao i obvezu javljanja nadležnom tijelu koje je odredio sudac istrage.

 

20. travanj 2024 07:59