StoryEditorOCM
Crna kronikabolja situacija

Više nema otvorene vatre na velikom požarištu! Povučeni i kanaderi, vatrogasci najavljuju kraj posla

Piše T. V., K. G.
22. travnja 2024. - 08:17

NOVO

Tijekom prijepodneva znatno se popravila situacija na požarištu na području Vrpolja, Jadrtovca i Grebaštice. Kako se doznaje od Darka Dukića, županijskog vatrogasnog zapovjednika, povučena su dva kanadera koja su od jutros pomagali zemaljskim snagama.

Premda je požar pod kontrolom gasitelja, u akciji su još uvijek dva zračna traktora:

- Više nema otvorene vatre i trenutačno se radi na dogašavanju. Vjerujem kako ćemo do kraja dana ugasiti požar- kazao je Dukić za Radio Šibenik.

Prema njegovim riječima, opožarena je golema površina od oko 450 hektara, a gorjeli su niska trava, raslinje i borova šuma.

RANIJE

Požar koji je izbio jučer u poslijepodnevnim satima na području Vrpolja, a koji se potom proširio i na područje Grebaštice od jutros gase i dva kanadera.

- U 18.28 zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora na području Vrpolja kod Šibenika. Na intervenciju su izišli JVP Šibenik, JVP Vodice, DVD Šibenik, DVD Vodice, DVD Pirovac, DVD Tisno, DVD Zablaće, DVD Brodarica, DVD Grebaštica, DVD Bilice, DVD Perković, DVD Zaton i DIP Šibenik s 22 vozila i 59 vatrogasaca. U 6.38 na požarište su stigla dva zrakoplova tipa Canadair – objavili su iz JVP Šibenik.

Kako doznajemo očekuje se i dolazak air traktora koji će vatrogascima, njih otprilike 50 koliko ih je jutros na terenu, pomoći u gašenju.

- Jutros je stanje dosta dobro. Još uvijek ima otvorene vatre, ali recimo da je dio kod Jasenovca stavljen pod nadzor. Gore trava, makija i nešto borove šume - kazao je zapovjednik šibensko-kninske Vatrogasne zajednice Darko Dukić.

 

02. svibanj 2024 16:26