StoryEditorOCM
Crna kronikazadobio ozljede

Veliki obrat: ubojica Luke Bančića žurno preseljen iz splitskog u šibenski zatvor, evo što se točno dogodilo

Piše Dušan Miljuš/JL
29. veljače 2024. - 10:46

Iako je Ante Rušić (31), koji je osumnjičen za ubojstvo 22-godišnjeg Luke Bančića u Splitu, sam napisao izjavu da je pao s kreveta i tako ozlijedio čeljust i glavu, kako doznajemo, njega su u ćeliji splitskog zatvora na Bilicama "iscipelarili" cimeri u sobi s kojima je bio smješten, piše Jutarnji list.

Već po dolasku u istražni zatvor, nakon što mu je određen istražni zatvor u "prebukirane" Bilice, došlo je do sukoba s ostalim osuđenicima s kojima je bio smješten jer im je krao cigarete i nije održavao higijenu.

Sve je kulminiralo u srijedu popodne kad je dobio žestoke batine, zbog čega je u srijedu navečer doveden u KBC Split gdje su mu liječnici utvrdili ozljede čeljusti i glave. U bolnici su mu ozljede sanirane, a s obzirom na to da se ne radi o težim tjelesnim ozljedama, otpušten je i odvezen natrag u zatvor.

Liječnicima i pravosudnim djelatnicima je rekao da je ozljede dobio kad je pao s kreveta, demantirajući da ga je netko u zatvoru pretukao. Zbog sigurnosnih razloga danas tijekom dana Rušić će biti premješten u šibenski zatvor, a na Bilicama mu je ostao brat, javlja Jutarnji list.

Budući da je sam napisao izjavu da je ozljede zadobio prilikom pada s kreveta neće biti nikakvog postupka protiv odgovornih u splitskom zatvoru. Ali s obzirom na okolnosti cijelog događaja, poznavatelji rada u zatvorskom sustavu kažu kako je već prilikom dovođenja Rušića u zatvor trebalo razmišljati o tome da ga se izolira ili da se odmah zbog sigurnosnih razloga premjesti u neki drugi zatvor.

27. travanj 2024 00:47