StoryEditorOCM
Crna kronika‘pali‘ Britanci

Velika akcija šibenske policije na festivalu u Tisnom. Zaplijenili ogromne količine marihuane, kokaina, hašiša...

Piše Šibenski.hr
19. srpnja 2023. - 16:19
policijski službenici su proveli ukupno 9 kriminalističkih istraživanja nad 33 osobe koja su uključivala 3 pretrage stanova i vozila.Pu šibensko-kninska/

Na festivalu Love International u mjestu Tisno koji se održavao od 11. do 18. srpnja policija je provela svakodnevne akcije s ciljem prevencije i redukcije kaznenih djela i prekršaja povezanih s kriminalitetom droga. U akcijama su sudjelovali pripadnici kriminalističke policije iz više policijskih uprava kao i pripadnici Interventne jedinice policije, izvijestila je šibenska policija.

Osim pojedinačnih postupanja kojima su pronađene i zaplijenjene manje količine različitih droga i koja su okončana podnošenjem obveznih prekršajnih naloga, provedena su i ciljana kriminalistička istraživanja u kojima su pronađene i oduzete veće količine droga te podnesene kaznene prijave.

Rezultati:

U već navedenom vremenskom razdoblju policijski službenici su proveli ukupno 9 kriminalističkih istraživanja nad 33 osobe koja su uključivala 3 pretrage stanova i vozila.

Ukupno su 3 osobe kazneno prijavljene za Neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, sve tri su državljani Velike Britanije i predani su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Prekršajnom obradom je obuhvaćeno ukupno 30 osoba od kojih 3 državljana Republike Hrvatske i protiv njih je podnesen Optužni prijedlog, a za 22 drž. Velike Britanije, 5 drž. Australije te po 1 drž. Čilea, Republike Njemačke i Švicarske je izdan Obvezni prekršajni nalog i naplaćena im je novčana kazna u iznosu od 12.833 eura.

Što se tiče zapljena droge Policijska uprava šibensko-kninska izdvojila je:

4.985 grama polusintetskog kanabinoida

58,81 gram kokaina

180,7 grama ketamina

81,83 grama MDMA

3,2 grama marihuane

2,4 grama amfetamina

2,1 gram hašiša

17,5 grama psilocibinskih gljiva

223 komada tableta ecstasy

Također je od kriminalistički istraženih osoba privremeno oduzeto 8.800 eura, 10.505 funti i 100 dolara.

28. travanj 2024 13:37