StoryEditorOCM
Crna kronikaDALI SE U BIJEG

Velika akcija policije u Tisnom. ‘Pala‘ su dvojica dilera s ogromnom količine droge, evo što im je sve pronađeno u apartmanu

Piše Šibenski.hr
17. srpnja 2024. - 12:05
Nakon provedenog istraživanja osumnjičeni državljani Velike Britanije su uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninskePU Šibensko-kninska/

Policijski službenici Službe kriminalističke policije, Odjela kriminaliteta droga su proveli kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim i 31-godišnjim državljanima Velike Britanije osumnjičenima za počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Policijski službenici su u ponedjeljak,15. srpnja u 21 sat u mjestu Tisno u ul. Put Jazine, uočili mušku osobu sumnjivog ponašanja te prilikom legitimiranja utvrdili da isti nema dokument kojim bi potvrdio identitet. Poradi provjere identiteta, policijski službenici su na poziv osumnjičenog ušli u apartman u kojem isti boravi kojom prilikom je dao na uvid osobnu iskaznicu te je policijskim službenicima dragovoljno predao 8 pvc vrećica ispunjenih drogom kokain ukupne bruto težina 5,30 grama te 4 pvc vrečice ispunjene drogom ketamin ukupne bruto težina 2,64 grama, nakon čega se osumnjičeni 31-godišnjak dao u bijeg.

Tijekom postupanja policijskih službenika, u navedenom apartmanu nalazila se još jedna muška osoba, koja se po uočavanju policijskih službenika također dala u bijeg, na način da je preskočila balkonsku ogradu.

Brzom intervencijom policije nad osumnjičenim 31-godišnjakom su uporabljene sredstva prisile-tjelesna snaga i sredstva za vezivanje radi sprječavanja bijega i privođenja u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje, dok je drugi muškarac, osumnjičeni 38- godišnjak naknadno pronađen i uhićen.

U sklopu istraživanja, temeljem naloga Županijskog suda u Šibeniku, obavljena je pretraga apartmana u Tisnom u kojem osumnjičeni borave, kojom prilikom je u sobi 38-godišnjaka pronađeno i oduzeto:

  • 11 pvc vrećica ispunjenih drogom kokain ukupne bruto težine od 7,7 grama
  • 16 pvc vrećica ispunjenih s drogom ketamin ukupne bruto težine od 11,2 grama,
  • 66 pvc vrećica ispunjenih s drogom mdma ukupne bruto težine od 46,2 grama,
  • 17 pvc vrećica s ispunjenih s drogom mdma ukupne bruto težine od 11,9 grama,
  • 3 pvc vrećice ispunjene s drogom hašiš ukupne bruto težine od 18 grama,
  • 61 komad tableta smeđe boje oblika faraona, karakterističnog izgleda za drogu mdma, tzv.“ecstasy
  • Daljnjom pretragom, u sobi 31-godišnjaka je pronađeno i oduzeto:
  • 25 pvc vrećica ispunjenih s drogom ketamin ukupne bruto težine od 17,5 grama, 
  • 50 pvc vrećica ispunjenih s drogom mdma, ukupne bruto težine od 35 grama,
  • 12 pvc vrećica ispunjenih s drogom mdma ukupne bruto težine od 9,6 grama,
  • 1 smotuljak načinjen od prozirne pvc vrećice ispunjen s drogom hašiš bruto težine od 0,6 grama,
  • 28 komada tableta smeđe boje oblika faraona, karakterističnog izgleda za drogu mdma tzv.“ecstasy,
  • i novac

- Nakon provedenog istraživanja osumnjičeni državljani Velike Britanije su uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske - kazala je glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske, Sanja Baljkas. 

08. rujan 2024 01:39