StoryEditorOCM

Vatrogascima pune ruke posla i izvan protupožarne sezone; Nepažnjom vlasnika u kratkom roku planule kotlovnice u dvije obiteljske kuće

Piše Ante Talijaš
30. siječnja 2019. - 14:24

I tijekom zime, izvan protupožarne sezone, vodički vatrogasci nemaju mira. Tijekom utorka planule su nepažnjom vlasnika kotlovnice u dvjema obiteljskih kućama u Vodicama, a zahvaljujući brzim intervencijama vatrogascima požari su pravovremeno ugašeni.

Naime, oko 15 sati planula je kotlovnica obiteljske kuće Josipa Šprljana (66) u ulici Obrove. Na požarište su izašli pripadnici JVP-grada Vodica te DVD-ova Vodica i Pirovca, koji su vatru ugasili oko 16 sati. U utorak na večer, pak, izbio je požar u ulici Brunac, u garaži obiteljske kuće Vase Vidića, a u kojoj je smještena kotlovnica. Brzom intervencijom vodičkih vatrogasaca ovaj požar ugašen je za sat vremena, a vatra je zahvatila dijelove prizemlja kuće. Na sreću, ni u ovom požaru nitko nije stradao.

 

 

Tijekom gašenja ova dva požara, na nekoliko sati isključena je struja u južnom i zapadnom dijelu Vodica.

- Oba požara u kotlovnicama planula su zbog nepažnje i nekontroliranja peći za centralna grijanja. Policijskim očevidom je utvrđeno da je vatra u kotlovnici obiteljske kuće u ulici Obrove izbila zapaljenjem kombinirane peći, a nakon što je 66-godišnji vlasnik prešao na loženje krutim gorivo sa tekućega. U večernjim satima u ulici Brunac, vatra je izbila iz peći na drva kotlovnice smještene u garaži obiteljske kuće, a nakon što ju je prethodno naložio 85-godišnji vlasnik. O ovim požarima policija će dostaviti pismeno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu – kazala je Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske.

25. travanj 2024 06:12