StoryEditorOCM
Crna kronikadrama zbog poplave

Vatrogasci spasili vozača u posljednji trenutak, dočekao ih je sjedeći na prozoru: precijenio je svoje mogućnosti, našao se 'nigdje', a voda je počela prodirati u auto...

9. ožujka 2018. - 12:56

Vrgorački vatrogasci spašavali su u četvrtak uutro neopreznog i nadobudnog vozača koji je malo precijenio svoje sposobnosti i krivo procijenio visinu vode na cesti Draževitići - Lukavac.

Za vrijeme svake poplave u vrgoračkim poljima, po kojima prolaze županijske i lokalne ceste, članovi DVD-a Vrgorac imaju barem jednu intervenciju spašavanja neodgovornih vozača iz poplavljenih vozila. 

- Dobili smo poziv iz Centra 112 kako je na području mosta kod Lukavca „zaglavio“ vozač. Momci su odmah izašli na teren, vozač je sjedio na prozoru i čekao pomoć, a voda je počela pomalo ulaziti u automobil. Na cesti je bilo negdje oko 70 cm vode, kad je vidio da se malo preračunao, počeo se vraćati unatrag.

- Međutim, zadnji kotači su mu tom prilikom izašli s ceste i našao se nigdje, a voda je počela prodirati. Nije bilo nikakvih težih posljedica za vozača, no pričinjena je materijalna šteta na automobilu. Mi smo privezali, odnosno usidrili automobil da ga voda ne bih dalje odnijela - kazao nam je Vinko Markotić, zapovjednik DVD-a Vrgorac, te apelirao na odgovorne službe da se nešto poduzme po ovom pitanju u budućnosti. 

- Za vrijeme svake poplave u poljima mi imamo ovakve intervencije, a zasad sve prolazi s materijalnom štetom. No, mislim kako je vrijeme došlo da se te ceste treba zatvarati kako se ne bi dogodila neka veće tragedija. Jer, ne možemo se više osloniti na razum vozača, ovi primjeri su najbolji dokaz - zaključio je Markotić. 

04. lipanj 2023 16:13