StoryEditorOCM
Crna kronikaGORI DILJEM OBALE

Vatrena noć kod Crikvenice, požar na Hvaru još nije ugašen: ‘Uspjeli smo ga obuhvatiti!‘

Piše šibenski.hr
8. kolovoza 2022. - 08:19

Požar koji je jučer oko 13 sati buknuo na Hvaru između mjesta Dola i Vrbanja još nije ugašen. Izgorjelo je desetak hektara guste borove šume, a u jednom su trenutnku bile ugrožene i kuće. Jedan je mještanin poginuo dok je pokušao obraniti imovinu. Uz nove snage iz Splita očekuje se da će danas biti stavljen pod nadzor, piše HRT.

Noć je prošla radno,, uspjeli smo ga obuhvatititi, imamo samo izdimljavanja po sredini, nemamo više sa strane, zasad je dobro- rekao je za Hrvatski radio zapovjednik DVD-a Hvar Nikola Škare.

Ugašen požar kod Dubrovnika

Ni za dubrovačke vatrogasce noćas nije bilo predaha. Malo prije ponoći buknuo je šumski požar ispod mjesta Gornjeg Brgata. Na intervenciju su izašli pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci i DVD-a Župa Dubrovačka. Unatoč jakoj buri požar je nešto poslije 1 sat stavljen pod nadzor i saniraju se rubni dijelovi.

Vatrena noć u Crkivenici

Istodobno, na Velebitu sedmi dan gore dva požara, na brdu Panos kod naselja Rizvanuša i kod Lovinca na Malom Goliću, a opasnost od širenja raste,zbog povremenih eksplozija zaostalih mina i bure koja jača.

Sinoć je u jednom trenutku bilo i dramatično kod Crikvenice. Oko 2 ujutro buknula je vatra, izgledalo je poprilično opasno, ali čini se da su vatrogasci ipak uspjeli staviti buktinju pod kontrolu nešto prije 7 sati.

24. srpanj 2024 01:48