StoryEditorOCM
Crna kronikaOzlijedili se i izgubili

Uspješno okončana dvosatna dramatična potraga za njemačkim bračnim parom na Murteru

29. svibnja 2017. - 17:13

Dramatična akcija spašavanja starijeg bračnog para iz Njemačke odvijala se u nedjelju navečer na Murteru. Srećom, sve je završilo bez tragičnih posljedica.

Kako su nas izvijestili iz Centra 112 u 20:27 sati primljena je dojava od njemačkog državljana da su ozlijeđeni on i njegova supruga te da im je potrebna medicinska pomoć. Naime, bračni par je krenuo pješke iz Murtera na južnu stranu otoka do otočića Školjića pa zatim lijevo uz brdo.

Na nepristupačnom terenu supruga je pala i slomila ruka, a suprug je pomažući joj ozlijedio nogu. Otegnotna okolnost je bila što su obje osobe starije životne dobi, starije od 70 godina i nisu mogli sami sebi pomoći. Također, izgubili su orjentaciju i nisu znali gdje se nalaze, već su samo sjedili u grmlju 60 metara od obale mora.

U akciju traganja upućeno je 15 pripadnika HGSS stanice Šibenik, četiri člana DVD Murter i brod P 323 Pomorske policije Šibenik.
U konačnici, bračni par je pronađen nakon dva sata potrage, točnije u 22:27 sati te je brodom pomorske policije prevezen u Murter. Ozlijeđeni supružnici imaju teške tjelesne ozljede i medicinski su zbrinuti u šibenskoj bolnici.

19. travanj 2024 02:38