StoryEditorOCM
Crna kronikaPijan i obijestan

Usmrtio vozilom 85-godišnjeg pješaka, pa pobjegao s mjesta nesreće, ali ga je sustigao policajac na motociklu i uhitio

Piše Šibenski.hr
18. travnja 2017. - 12:05

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 15. travnja oko 12,10 sati na državnoj cesti D-33 u mjestu Tepljuh smrtno je stradao 85-godišnji pješak.

Do prometne nesreće je došlo kada je 23-godišnji vozač, pod utjecajem alkohola, pri upravljaju osobnim automobilom Renault Clio, šibenskih registracijskih oznaka, zbog neprilagođene brzine i ne držanja sredine kolnika izgubio kontrolu nad upravljačem i desnim kotačima izletio izvan kolnika na zemljanu površinu, a potom i na građevinski betonski propust za vodu.

Pri tomu je prednjim dijelom vozila udario u 85-godišnjeg pješaka koji se kretao oko ruba kolnika u istom smjeru na mjestu gdje nema uređenog nogostupa za pješake. Od siline udara pješak je pao na vozilo, nakon čega je pri kočenju odbačen u dvorište.

Nakon prometne nesreće 23-godišnji vozač s vozilom je pobjegao s mjesta nesreće bez da je pružio potrebnu pomoć ozlijeđenom pješaku. No njegov bijeg nije dugo trajao. Oko 12,40 sati policajac na motociklu iz Policijske postaje Drniš sustigao ga je i uhitio.

Očevidom na mjestu prometne nesreće je rukovodio zamjenik Županijske državne odvjetnice u Šibeniku po čijem nalogu je tijelo preminulog pješaka prevezeno u Opću bolnicu Knin radi obdukcije, a vozilo Renault Clio je prevezeno u čuvani prostor Policijske postaje Drniš.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju 23-godišnji vozač, koji je osumnjičen da nije pružio pomoć povrijeđenoj osobi u prometnoj nesreće, obijesnu vožnju u cestovnom prometu i izazivanje prometne nesreće, je uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku PU - šibensko kninske.

 

25. travanj 2024 02:00