StoryEditorOCM
Crna kronikaPolicijsko izvješće

U Zatonu ukrao nerigistrirani Fiat Tempra i prodao ga na otpad za 500 kuna

Piše Branimir Periša
25. svibnja 2020. - 10:20
Split, Zrnovnica, 131218. Napusteni automobil vec duze vrijeme ostavljen uz cestu Stobrec Zrnovnica.Duje Klaric/Cropix

U Policijskoj postaji Vodice je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom osumnjičenim za krađu na štetu 51-godišnjaka.
Osumnjičeni je u noći 18./19. svibnja u Zatonu oštećenom otuđio osobni automobil Fiat Tempra, bez registracijskih oznaka, kojega je potom prodao na deponij sekundarnih sirovina u Zadru, za iznos od 500 kuna..
Protiv osumnjičenog će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

U Postaji pomorske policije je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom osumnjičenim za tešku krađu na štetu tvrtke iz Tribunja.
Osumnjičeni je vremenu od 5. do 18. svibnja na otoku Zmajanu provalio u kuću oštećenog i otuđio televizor, zvučnike, bušilicu, brusilicu i razni alat. Nastala šteta je procijenjena na iznos oko 60 tisuća kuna.
Protiv osumnjičenog će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

U Policijskoj postaji Knin je dovršeno kriminalističko nad 52-godišnjakom osumnjičenim za prijetnju na štetu 53-godišnjakinje.
Osumnjičeni je 23. svibnja oko 21.30 sati u Kninu, u alkoholiziranom stanju, po dolasku u ugostiteljski objekt oštećene, s kojom je ranije bio uvezi, ozbiljno joj prijetio, što je kod nje izazvalo strah i bojazan za osobni sigurnost i sigurnost svoje imovine.
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanje osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Između 22. i 25. svibnja na području policijske uprave šibensko-kninske, od značajnijih sigurnosnih događaja prijavljena je teška krađa i oštećenje tuđe stvari, i to:
- između 22. i 24. svibnja u Žagroviću je nepoznati počinitelj provalio u kuću odsutnog 65-godišnjaka iz koje je otuđena tehnička roba. Nastala šteta je procijenjena na iznos do tisuću kuna,
- u poslijepodnevnim satima 23. svibnja u Šibeniku je nepoznati počinitelj oštetio osobni automobil tvrtke iz Našica. Nastala šteta je procijenjena na nekoliko tisuća kuna.
Protiv nepoznatih počinitelja će biti podnijete kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide u cilju otkrivanja počinitelja i pronalaska otuđenih predmeta.

24. travanj 2024 21:35