StoryEditorOCM
Crna kronikaZA AVION NEMAŠ SRAMA...

Uhvatile ga šibenske "Kobre": Poljak 'letio' 225 kilometara na sat, pa platio 4000 kuna kazne

29. siječnja 2019. - 11:48

Čak četiri tisuće kuna platio je 45-godišnji Poljak kojega su šibenske "Kobre", policijski službenici u presretaču, na autocesti A1 prošlog tjedna, kaznile zbog nepoštovanja propisane brzine kretanja prometnicom. Poljski je državljanin, naime, umjesto maksimalnih 130 kilometara na sat, nagazivši papučicu gasa svog Volkswagena, razvio brzinu od 225 kilometara. Novčana kazna prekršitelju je, doznajemo od Marice Kosor, glasnogovornice PU šibensko-kninske, naplaćena na mjestu prekršaja.

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu, u proteklom tjednu, odnosno od 21. do 27. siječnja, na šibenskim cestama dogodilo se 13 prometnih nesreća, u kojima je pet osoba lakše, a jedna teže ozlijeđena. U deset prometnih nesreća zabilježena je materijalna šteta. Najveći broj nezgoda (10) dogodio se na području Šibenika, dok se u Kninu bilježe tri "karambola".

– Analizom uzroka ovih prometnih nesreća utvrđeno je da su najčešće pogreške sudionika, odnosno okolnosti koje su prethodile prometnim nesrećama, neprilagođena brzina kretanja vozila (osam) i nepoštovanje prednosti prolaska (pet). Najproblematičniji dio dana bilo je jutro, i to od 8 do 10 sati, kada se dogodilo sedam nesreća, a uzmu li se u obzir dani u tjednu, najviše nesreća, i to čak osam, dogodilo se u četvrtak – ističe glasnogovornica.

Kosor dodaje kako je protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeto 290 mjera, od kojih se najviše odnosilo na nepropisnu brzinu (178), nekorištenje sigurnosnog pojasa (28), nepropisno uključivanje i isključivanje (15), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (14), kao i korištenje mobitela tijekom vožnje (sedam). Ujedno je iz prometa isključeno 20 vozača i četiri vozila.
– Osim toga, 26. siječnja, oko 19.45, u Drnišu je zatečen 45-godišnji vozač kako pod utjecajem alkohola upravlja osobnim automobilom Fiat, splitskih registracijskih oznaka, pri čemu mu je izmjerena koncentracija od 2,28 g/kg. Vozač je zadržan u posebnim prostorijama policije do otrježnjenja, a protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog – izvijestila je Kosor.
Valja napomenuti, također, da su se na šibenskom dijelu autoceste A1 (na 302. kilometru) jučer dogodile čak tri prometne nesreće s materijalnom štetom. Kako je priopćeno iz Operativno-komunikacijskog centra PU šibensko-kninske, došlo je do slijetanja vozila s prometnice.

19. travanj 2024 02:03