StoryEditorOCM
Crna kronikacimer iz pakla

‘Uhodio me, čitao mi poruke i ucjenjivao me golim fotografijama‘: mladi Hrvat ispričao je traumatično iskustvo

Piše Šibenski.hr
2. svibnja 2023. - 09:46

Njihove su se obitelji poznavale godinama, pa su i oni nekako postali prijatelji, a zatim cimeri. Osim toga, jedan je po struci psiholog, a drugi stomatolog, pa je psiholog slušao stomatologa nakon što je ovaj prekinuo s djevojkom, dok je stomatolog liječio psihologa. No negdje po putu, taj odnos je postao toliko toksičan da je 30-godišnji psiholog zaradio optužnicu zbog - nametljivog ponašanja, piše Večernji list. 

Naime, mladića se tereti da je stomatologa od ljeta 2021. do prosinca 2022. godine zastrašivao tako što ga je zvao po 50 puta na dan, pratio, dolazio mu na mjesto rada i prijestio da "će svima sve reći" te ga kompromitirati. 

Tužiteljstvo sada traži da mu se izrekne kazna od godinu dana zatvora uz rok kušnje od pet godina kao i da dobije zabranu približavanja, uhođenja i uznemiravanja žrtve u trajanju od pet godina. 

Optuženi 30-godišnjak je negirao da je zlostavljao i uhodio svoju žrtvu te je nadugo i naširoko opisivao kako su prijateljevali. No iskaz njegove žrtve je bio znatno drugačiji i u njemu je detaljno opisano kakvom je zlostavljanju bio izložen.

- Naše se obitelji poznaju godinama, a on je 2019. došao u moju ordinaciju i nakon što mu je završilo liječenje, postali smo prijatelji, a zatim i cimeri. U to sam vrijeme bio prekinuo s dugogodišnjom djevojkom pa sam bio loše, a on me je kao psiholog slušao i znao mi je pomoći. No već negdje krajem 2019., počeo me je kontrolirati, čitao je poruke u mom mobitelu.

Našao je u njemu i moje obnažene fotografije pa je kasnije prijetio da će ih poslati mojim roditeljima. U mobitelu sam imao i fotografije odnosa s mojom djevojkom koje je on presnimio i kada mu kasnije nešto nije bilo po volji, prijetio mi je da će ih poslati mojim roditeljima i pokazati cijelom svijetu da zna kakav sam.

Bili smo cimeri do ljeta 2020., a kako  se takvo ponašanje intenziviralo, tražio sam ga da se odseli. Pokušavao sam to riješiti mirnim putem, no nije išlo. on se odselio no nije mi vratio ključeve. Kasnije sam ga našao jednom  kako otključava vrata stana, zatim sam primijetio  da su mi nestali neki satovi i nakit, dolazio je na moja vrata, vrata mojih roditelja, vrata moje djevojke... Dolazio mi je na posao, skrivao bi se po WC-u dok ne dođem. Slao mi je fotografije ordinacije, stana, zvao me po 50 puta dnevno, slao mi poruke i mejlove...

Kada sam  ga blokirao društvenim mrežama, našao je drugi način da me maltretira. Zvao sam i policiju, policajac ga je ispred mene zvao i kazao mu da to ne smije raditi... No on je kasnije mene nazvao i kazao mi da se to ne radi.. Slao mi je poruke u kojima me pitao kada ćemo se i gdje naći, te mi prijetio da ima da se nacrtam tu i tu, tada i  tada ili će prijetio je svima sve reći.... - iskazivala je žrtva.

Zbog svega toga, žrtva je postala anksiozna, te je u nekom trenutku s visokim tlakom  i u pred infarktnom stanju završila u bolnici, piše Večernji list. 

25. travanj 2024 08:36