StoryEditor
Crna kronikaRazbojništvo u brodarici

Uhićen 45- godišnjak iz Šibenika: Plastičnim pištoljem opljačkao kiosk, prodavačica mu u strahu predala 800 kuna

Piše šibenski.hr
24. travnja 2020. - 09:38
Uhićen pljačkaš kioska u BrodariciHanza Media

U Odjelu općeg kriminaliteta, Službe kriminalističke policije, je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za razbojništvo na štetu zagrebačke tvrtke i 49-godišnje zaposlenice, doznaje se u šibernsko- kninskoj policiji.

- Osumnjičeni je 11. travnja, s unaprijed stvorenom namjerom izvršenja razbojništva, osobnim automobilom BMW, šibenskih registracijskih oznaka došao u Brodaricu u blizinu kioska oštećene tvrtke, gdje je preko odjeće koju je imamo na sebi, obukao odjeću i obuću koje je prethodno pripremio i ponio u vozilu radi izvršenja kaznenog djela, stavio medicinsku masku i rukavice, sunčane naočale i u džep plastični pištolj. Prije izvršenja kaznenog djela oko 17.50 sati, nakon što se uvjerio da u blizini kioska nema nikoga, od 49-godišnje zaposlenice je zatražio cigarete. U trenutku kad se zaposlenica okrenula izvadio je plastični pištolj i kroz otvor za prodaju na kiosku, usmjerio ga u pravcu zaposlenice i upozorivši je da je plačka, uz prijetnju zatražio novac. Zbog straha za vlastiti život 49-godišnjakinja mu je predala 800 kuna- izjavila je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko- kninske.

Prema njezinim riječima, tijekom kriminalističkog istraživanja 23. travnja po nalogu Županijskog suda u Šibeniku je pretražen stan i drvarnica koje koristi osumnjičeni, kada je u drvarnici pronađena odjeća, medicinska maska, tenisice i plastični pištolj, što sve je osumnjičeni koristio prilikom izvršenja ovog kaznenog djela.

- Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanje osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske- zaključila je policijska glasnogovornica.

Izdvojeno

03. prosinac 2020 13:50