StoryEditor
Crna kronikastrava u zagrebu

Uhićen 35-godišnjak koji je godinama seksualno zlostavljao pokćerke: mlađa je imala samo 8 godina, majka navodno nije ništa znala

Piše JL
8. travnja 2019. - 19:24

Zbog sumnji da je šest godina zlostavljao svoje dvije pokćerke, od kojih je mlađa u inkriminirano vrijeme imala samo 8 godina, policija je uhitila 35-godišnjega muškarca s područja Zagreba te ga kazneno prijavila zbog teškoga kaznenoga djela spolnoga zlostavljnja i iskorištavanja djeteta, dozanje Jutarnji list.

Kako se neslužbeno doznaje, tereti ga se da je do prije nekoliko godina kada bi sam ostajao kod kuće s pokćerkama iste prisiljavao na spolne odnose, između ostaloga uvlačeći im se u krevete dok su spavale.

Dvije djevojčice, njihova majka i očuh živjeli su desetak godina pod istim krovom, a majka navodno nije znala za zlostavljanje. Tek krajem prošle godine, kada više nisu živjele pod istim krovom s očuhom, jedna od zlostavljanih djevojčica je majci rekla za torturu koju je prošla s njezinim nevjenčanim suprugom, te je majka sve odlučila prijaviti Centru za socijalnu skrb.

Ubrzo je sve prijavljeno policiji, a o svemu je progovorila i starija kći koja je također rekla kako je prolazila gotovo indentično zlostavljanje kao i njezina mlađa sestra.

Sučen s optužbama, muškarac je navodno djelomično priznao da se ponašao nedolično no optužio i mlađu djevojčicu da je ona sama dolazila kod njega i inicirala konktake. Naravno, policija i državno odvjetništvo u ovo nisu povjerovali te su muškarca uhitili, i protiv njega zatražili određivanje istražnoga zatvora. Navodno zlostavljač tako je završio u Remetincu, a ukoliko mu se dokaže krivnja prijeti mu od 5 do 20 godina zatvora, piše Jutarnji list.

item - id = 597794
related id = 0 -> 1149273
related id = 1 -> 1148595
07. prosinac 2021 21:23