StoryEditorOCM
Crna kronikaDIVLJAO I U MARICI

Ugledni glazbenik u Zaprešiću odgrizao djevojci dijelove lica: ‘Htio sam iz nje istjerati sotonu‘

Piše Marin Dešković/Jutarnji list
22. travnja 2022. - 08:30

Tridesetogodišnji M.V., inače akademski muzičar koji je snimio nekoliko pjesama, završio je u Remetincu zbog optužbi da je prije devet dana pokušao ubiti svoju poznanicu, izgrizavši joj po licu te joj nanijevši teške tjelesne ozljede. Stravičan događaj dogodio se 12. travnja u stanu oštećenice na području Zaprešića, a M.V. je svojoj poznanici nakon ničim isprovocirane svađe počeo gristi po licu, odgrizavši joj čitave dijelove lica.

Policiju, koja ga je ubrzo uhitila, pozvali su susjedi, koji su potpuno psihički rastrojenoga glazbenika odmah uhitili, no u policijskoj marici napao je i njih, pa je osumnjičen i zbog prsilie prema službenoj osobi. Na ispitivanju je navodo rekao kako je pokušao istjerati sotonu iz djevojke, a policija ga je nedugo nakon uhićenja prislino hospitalizirala u odgovarajućoj instituciji. Nakon tjedan dana u bolnici su zaključili kako je M.V. osoba za koju ne postoji medicinski razlozi za hospitalizaciju, te je onda ponovno uhićen i predan nadležnom državno odvjetništvu u Velikoj Gorici. Oni su pak, danas o ispitivanju i pritvaranju izdali priopćenje.

"Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici je 20. travnja 2022., provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1992.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona te kaznenog djela napada na službenu osobu iz članka 315. stavak 1. u vezi stavka 4. KZ-a.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 30-godišnjak 12. travnja 2022. od 23:30 do 23:50 sati, u stanu oštećenice, nasrnuo na nju i bio fizički nasilan prema njoj te joj pritom nanio višestruke ozljede koje su teške naravi. Osumnjičenika su, u njegovoj namjeri da usmrti oštećenicu, spriječili policijski službenici te se osnovano sumnja da je potom, u policijskom vozilu, fizički napao dvoje policijskih službenika nanijevši im tjelesne ozljede.

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici je, nakon provedenog ispitivanja, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku), koji je sudac istrage prihvatio i odredio osumnjičeniku istražni zatvor na temelju tražene osnove.

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici je 21. travnja 2022., donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u vezi članka 34. Kaznenog zakona i kaznenog djela napada na službenu osobu iz članka 315. stavak 1. u vezi stavka 4. KZ-a.", objavilo je velikogoričko tužiteljstvo. M.V. koliko je pozato do sada nije bio nasilan.

19. srpanj 2024 19:32