StoryEditorOCM
Crna kronikaIndeks opasnosti visok

Ugašeni požari na područu Promine i Vrpolja. Pod nadzorom gasitelja je vatra u Mirlović Zagori, kod zaseoka Nakići i Bulati

Piše šibenski.hr
17. kolovoza 2021. - 09:50

Nastavlja se razdoblje povećanog broja požara otvorenog prostora, pri čemu se najviše požara bilježi u dalmatinskim županijama gdje je indeks opasnosti od požara i dalje vrlo visok. Na području Šibensko-kninske županije u posljednja 24 sata ugašena su dva požara.

U Općini Promina na lokaciji Matase-Zelići požar otvorenoga prostora koji je dojavljen 15. kolovoza i koji je zahvatio oko 190 hektara trave, niskog raslinja i hrastovu šume, ugašen je jučer u popodnevnim satima.

I požar raslinja na području Vrpolja, kod zaseoka Jelići, kojim je zahvaćeno oko 4 hektara trave, niskog raslinja i makije, jutros je ugašen, a u njegovu gašenju sudjelovali su JVP Šibenik, DVD-ovi Perković, Šibenik, Brodarica-Krapanj, Grebaštica i Zablaće te DIP Šibenik, sa ukupno 38 vatrogasaca i 14 vatrogasnih vozila.

Pod nadzorom vatrogasaca je i požar raslinja na području Mirlović Zagore, kod zaseoka Nakići i Bulati. Njime je zahvaćeno oko 30 ha trave, niskog raslinja i smrike i niske bjelogorične šume, a u gašenju požara sudjelovali su JVP Drniš, VZŽ Šibensko-kninske, DVD-ovi Drniš, Ružić i Unešić, s ukupno 22 vatrogasca i 9 vatrogasnih vozila. Na osiguranju i saniranju požarišta tijekom noći su ostali JVP Drniš sa 7 vatrogasaca i 3 vatrogasna vozila.

25. travanj 2024 14:15