StoryEditorOCM
Crna kronikaBrza intervencija vatrogasaca

Ugašen požar kraj zgrade u kojoj je smještena redakcija Slobodne Dalmacije u Splitu

Piše PSD
20. srpnja 2019. - 20:46

NOVO

Pola sata trebalo je splitskoj vatrogasnoj postrojbi da ugasi požar koji je danas podne izbio uz redakciju Slobodne Dalmacije. Oko 16:30 zapalila se zgrada u kojoj je nekoć bila smještena stara rotacija Slobodne Dalmacije. Riječ je o starijoj zgradi koja je fizički odvojena od redakcije Slobodne Dalmacije. Prostori u toj zgradi dijelom su u najmu, a neki se koriste kao stolarska radionica.


Kad se primjetilo da je počeo sukljati dim, stanari iz okolnih zgrada i drugi vlasnici parkiranih vozila u panici su se strčali kako bi što prije odmaknuli svoje automobile od požara.


Desetak vatrogasaca na teren je stiglo samo tri minute nakon dojave o požaru. Uskoro je stiglo još više navalnih vatrogasnih vozila da bi ih na koncu u intervenciji sudjelovalo ukupno sedam. Vatrogasci su se odmah bacili na gašenje. Jedni su hitro razvukli dizalice i s njih gasili požar. Drugi su za to vrijeme pod punom opremom, uz kacige i zaštitna odjela u vrelo popodne, jurišali u vatru. Polijevali su crijevima buktinju, a budući da je postojala mogućnost da u prostorijama ima ostavljenih plinskih boca, razbijali su vrata pretražujući gdje bi se mogla opasnost nalaziti.


Baš zbog toga je u jednom trenutku i nastala panika kad se među okupljenim promatračima i stanarima pročulo kako postoji opasnosti od eksplozije metalnih boca pod tlakom u prostoru stolarske radionice. No, brzom intervencijom vatrogasci su ugasili vatru u tom prostoru te spriječili moguću eksploziju.


Vatrogasci su provaljivali u zaključane prostorije, nastojeći spriječiti širenje požara. Iz zapaljenog dijela zgrade širio se gusti dim pa je sve iz daljine izgledalo i mnogo gore nego što je stvarno i bilo. Sve je  vrlo brzo pogašeno, a na požarištu je ostala dežurna ekipa .

RANIJA OBJAVA

Oko 16:30 zapalila se zgrada Slobodne Dalmacije koja je odnedavno fizički odvojena od redakcije Slobodne Dalmacije.
Riječ je o prostoru koji je u najmu, a koristi se koristi kao stolarska radionica. Djelatnici 'Slobodne' su hitno evakuirani iz susjedne zgrade u kojoj se nalazi redakcija.
Vatrogasci provaljuju u zaključane prostorije, nastoje spriječiti širenje požara. Iz zapaljenog dijela zgrade širi se gusti dim. Na mjestu požara stigla je i policija.
Upravo je stiglo i 'pauk' vozilo te uklanja nepropisno parkirane automobile koji vatrogascima ometaju prilaz mjestu događaja.
Desetak vatrogasaca na teren je stiglo u rekordnom roku, doznajemo od kolega koji se nalaze na terenu. Trenutno uz pomoć dizalice gase požar.

24. travanj 2024 23:22