StoryEditorOCM
Crna kronikapoštujte pravila

Udruga poslodavaca u zdravstvu reagirala nakon divljaštva u šibenskoj bolnici: ‘Osuđujemo incident i pozivamo građane na strpljenje‘

Piše šibenski.hr
6. srpnja 2021. - 17:13
Sibenik, 080420. Medicinsko osoblje doktori i sestre OHP bolnice u Sibeniku ispred trijaznih kontejnera i satora na ulazu u zgradu u doba pandemije COVID-16 koronavirusa.Niksa Stipanicev/Cropix

Nakon što je 19-godišnja djevojka prije dva dana pokušala nasilno ući u Opću bolnicu Šibenik, pritom razbivši ulazna vrata, stigla je i reakcija Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske koja je osudila takvo divljaštvo.

- Iako razumijemo zabrinutost i neizvjesnost posjetitelja, osobito tijekom epidemije bolesti COVID – 19, protivimo se incidentima u bolnicama i drugim zdravstvenim ustanovama te nasilju prema zdravstvenom i nezdravstvenom osoblju, koji daju sve od sebe kako bi zdravstveni sustav neometano funkcionirao te kako bi svi pacijenti dobili potrebnu skrb.

Stoga, pozivamo na strpljenje i poštivanje pravila, radi sigurnosti pacijenata, zaposlenika i drugih osoba koje posjećuju zdravstvene ustanove - napisali su iz Udruge.

16. travanj 2024 23:19