StoryEditor
Crna kronikaodređen istražni zatvor

Ubojstvo Fistanića je bilo pomno isplanirano: DORH detaljno opisao kako su Ringwald i partneri izvršili brutalnu likvidaciju u Omišu

Piše JL
14. prosinca 2019. - 18:52

Istražni zatvor u trajanju od mjesec dana određen je Jerku Piriću (34), Vladi Zoloti (46), obojica iz Omiša, i Stipi Ringwaldu (47) iz Šibenika zbog osnovane sumnje da su ubili Karmelina Fistanića (38).

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Splitu da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti da će boravkom na slobodi utjecati na svjedoke i na taj način onemogućiti nesmetano vođenje ovog kaznenog postupka.

Predloženo je i da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnosti da će boravkom na slobodi ponoviti kazneno. Sudac istrage Županijskog suda u Splitu prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva.

Pogledajte kako su specijalci upali Ringwaldu u stan, no mnogi su uvjereni da ni ovoga puta nije konačno pao; Nedavno je opet uspio šokirati Šibenčane...

Policija šuti o motivima ubojstva, ali jasno je da su Fistanić i Pirić imali problema u prošlosti: 'Cili Pisak i Omiš su znali da je Jerko uložio novac, a on je stalno tražio još...'

Policija otkrila detalje likvidacije u Omišu i objavila snimke uhićenja; Ubijeni je od jednog osumnjičenog 'utjerivao' pola milijuna kuna duga, je li to i motiv zločina?

Priopćenje DORH-a prenosimo u cijelosti.

"Dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu provela je dokaznu radnju prvog ispitivanja trojice hrvatskih državljana (1972., 1985. i 1973.) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo ubojstva iz članka 110. Kaznenog zakona/11.

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici 9. studenog 2019. oko 13,55 sati na području Županije splitsko-dalmatinske postupali zajednički i prema prethodnom dogovoru s ciljem da usmrte hrvatskog državljanina (1981.).

Osnovano se sumnja da se prethodno prvookrivljenik s vozilom marke Renault Kangoo dovezao iz Šibenika do gradskog groblja Lovrinac u Splitu gdje su ga pričekali drugookrivljenik i trećeokrivljenik, a potom su se vozilom marke Fiat Doblo, kojim je upravljao trećeokrivljenik, odvezli u Omiš do apartmana u vlasništvu trećeokrivljenika gdje se prvookrivljenik presvukao u tamnu motorističku opremu i stavio tamnu kacigu na glavu koju su mu prethodno osigurali drugookrivljenik i trećeokrivljenik.

Prvookrivljenik je, osnovano se sumnja, nakon izlaska iz apartmana uzeo motocikl marke Yamaha T-Max crne boje, kojeg su mu prethodno osigurali drugookrivljenik i trećeokrivljenik, i prema prethodnom zajedničkom dogovoru, pratio je osobno vozilo VW Polo kojim je upravljao oštećenik (1981.), i u kojem je bila njegova djevojka (1980.).

Na predjelu Slavinj, kod skretanja s državne ceste D-8 u smjeru mjesta Brzet, oštećenik je zaustavio osobno vozilo, a prvookrivljenik mu je motociklom prišao s njegove lijeve strane i, osnovano se sumnja, kroz poluotvoreni prozor vozačevih vrata ispalio streljiva prema oštećeniku te mu nanio ustrijelne i prostrijelne rane od kojih je on odmah preminuo, a osumnjičenik se udaljio s mjesta događaja.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Splitu da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti da će boravkom na slobodi utjecati na svjedoke i na taj način onemogućiti nesmetano vođenje ovog kaznenog postupka (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku).

Predloženo je i da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnosti da će boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo (članka 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).

Sudac istrage Županijskog suda u Splitu prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva i protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor na temelju predloženih zakonskih osnova u trajanju od mjesec dana", stoji u priopćenju.

#OMIŠ#UBOJSTVO#DORH#STIPE RINGWALD#KARMELINO FISTANIĆ

Izdvojeno

04. srpanj 2020 13:55