StoryEditorOCM
Crna kronikaSvi su iznenađeni

U Zagreb stigao šokantan nalog. Atena traži još desetak navijača Dinama: "Smjesta uhitite te ljude i izručite ih Grčkoj!"

Piše Šibenski.hr
23. rujna 2023. - 09:35

"Uhitite i izručite nam ove Bad Blue Boyse." Navedeno je to u zahtjevu grčkih vlasti s listom od desetak imena Dinamovih navijača koje grčke vlasti sumnjiče da su sudjelovali u neredima u Ateni večer uoči utakmice 2. pretkola Lige prvaka između AEK i Dinama 7. kolovoza, u kojima je smrtno stradao 29-godišnji navijač AEK Michalis Katsouris.

Da su Europski uhidbeni nalozi stigli hrvatskom pravosuđu potvrđeno je za Jutarnji list neslužbeno iz više izvora u pravosuđu, ali tko je na listi osoba za koje su zainteresirane grčke vlasti i za što ih točno terete, to se zasad ne zna.

IZDANI EUROPSKI UHIDBENI NALOZI

Da su izdani Europski uhidbeni nalozi, potvrdio nam je i izvor blizak Bad Blue Boysima i njegova se informacija pokazala točnom, ali ni on ne zna za što se točno terete hrvatski navijači. MUP smo pitali jesu li dobili Europske uhidbene naloge, hoće li po njima postupati i u kojem roku, a njihov je odgovor vrlo znakovit: "Iz taktičkih razloga takve informacije ne potvrđujemo".

Kako doznaje Jutarnji list, radi se o navijačima koji su bili registrirani prilikom ulaska u Grčku, njihova je imena grčkim vlastima dostavio hrvatski MUP prije nego što su krenuli u Grčku, ali su oni nakon nereda uspjeli napustiti tu zemlju. Kako su rekonstruirale grčke vlasti, većina njih prvo je trajektom otputovala u Italiju te se kopnenim putem vratila u Hrvatsku.

Među onima čija su imena bila na popisu navijača koji su se vratili su i neki istaknuti vođe Bad Blue Boysa, za koje se spekuliralo da su također sudjelovali u neredima ili imali značajnu ulogu u tučnjavi i incidentima koji su završili smrtonosnim ozljedama Michalisa Katsourisa.

03. svibanj 2024 12:47