StoryEditorOCM
Crna kronikaPrometne na šibenskim cestama

U zadnjih sedam dana dogodilo se 27 nesreća, jedna osoba je smrtno stradala

Piše šibenski.hr
26. lipnja 2017. - 15:54


Prema evidenciji PU šibensko-kninske u proteklom tjednu, točnije od 19. do 25. lipnja, na cestama na području županije dogodilo se 27 prometnih nesreća.

U jednoj nesreći jedna je osoba smrtno stradala, 13 je prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je 12 osoba lakše i 7 teže ozlijeđeno, a u 13 prometnih nesreća zabilježene su materijalne štete.

Od ukupnog broja nesreća njih 25 dogodilo se na području Šibenika. Jedna s poginulom osobom, 12 s materijalnom štetom i 12 s ozlijeđenom osobom u kojima je 9 osoba lakše i 7 teže ozlijeđeno.

Na području Knina zabilježena je jedna prometna nesreća s materijalnom štetom i jedna u kojoj su tri osobe lakše ozlijeđene.
Analizom uzroka ovih prometnih nesreća utvrđeno je da su najčešće greške sudionika neprilagođena brzina kretanja vozila, nepoštivanje prednosti prolaska te nepropisno kretanje po kolniku.

Protiv počinitelja prometnih prekršaja ukupno je poduzeto više od 140 mjera, najviše za nepropisnu brzinu (93), sigurnosni pojas (30), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (13), nepropisno uključivanje i isključivanje (9), upravljanje neregistriranim vozilom ili vozilom kojem je istekla valjanost prometne dozvole (7), a ujedno je iz prometa isključeno 11 vozača i pet vozila.




Osim toga, 23. lipnja oko 18,00 sati u Vodicama je zatečen 41 -godišnji vozač da pod utjecajem alkohola upravlja osobnim automobilom Citroen Berlingo, šibenskih registracijskih oznaka, kojem je izmjerena koncentracija 2,07 g/kg alkohola u organizmu. Protiv vozača je podnijet Optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu.







 

05. svibanj 2024 03:45