StoryEditorOCM
Crna kronikaMjesec dana zatvora

U Vodicama 37- godišnjak više od dvije godine maltretirao izvanbračnu suprugu: Branio joj viđanje s prijateljima, pa čak i zapošljavanje

Piše šibenski.hr
18. kolovoza 2021. - 17:02

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku priveden je državljanin Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine (1984.) te je ispitan zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela nasilja u obitelji, doznaje se u šibenskom DORH-u.

- Postoji osnovana sumnja da je 37-godišnjak od početka 2019. godine do 1. lipnja 2021. u Vodicama, protivno Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji, pod utjecajem alkohola i droga, u više navrata izvanbračnu suprugu verbalno vrijeđao i fizički napadao te joj branio kontakte s prijateljima i zasnivanje radnog odnosa, čime je kod oštećenice izazvao osjećaj nesigurnosti i straha te ju doveo u ponižavajući položaj. Osnovano se sumnja i da joj je tijekom 2020. godine prijetio smrću čime je kod nje izazvao opravdan strah za njezin život- kazali su u Tužiteljstvu.

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon ispitivanja, predložilo sucu istrage da se protiv 37-godišnjaka odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke. Sudac istrage je prihvatio prijedlog i odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

24. travanj 2024 22:47