StoryEditorOCM
Crna kronikau svega tri dana

U velikoj akciji ‘pali‘ britanski i hrvatski dileri: šibenska policija kod devet osoba zaplijenila ogromnu količinu droge. Evo što su pronašli

Piše Šibenski.hr
6. kolovoza 2023. - 10:06
U tri dana provedena su četiri odvojena kriminalistička istraživanja gdje su oduzete velike količine različitih droga.Pu Šibensko-kninska/

U tri dana, kako javlja Policijska uprava šibensko-kninska, provedena su četiri odvojena kriminalistička istraživanja gdje su oduzete velike količine različitih droga.

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga, u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije, u razdoblju od 3. do 5. srpnja na području Šibenika i Tisnog, proveli su ukupno 4 odvojena kriminalistička istraživanja nad devet osoba zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Radi se o četiri britanska državljana starosti od 28 do 36 godina te pet hrvatskih državljana starosti od 24 do 37 godina. Tijekom svih kriminalističkih istraživanja, a temeljem ishodovanih Naloga Županijskog suda u Šibeniku, obavljene su pretrage dvije mobilne kućice, dva apartmana i jednog osobnog automobila kojom prilikom je kod osumnjičenika pronađeno i privremeno oduzeto:

- 135 grama droge kokain

- 442,9 grama droge ketamin

- 21 gram droge MDMA

- 611,2 grama droge marihuane

- 110 grama droge hašiš

- 1145 komada tableta tzv. ecstasy

- 133 grama punila za miješanje s drogama

- 4 digitalne vage

- veća količina novca u eurima, funtama i dolarima.

- Sedmero osumnjičenih je predano pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, a kaznene prijave protiv njih su dostavljene Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku dok su dvojica osumnjičenika pušteni nakon kriminalističkog istraživanja i protiv njih će biti podnesena kaznena prijava - kazao je glasnogovornik šibenske policije, Šime Pavić.

28. travanj 2024 14:33