StoryEditorOCM
Crna kronikaUnešić

U teškoj prometnoj nesreći ozlijeđene tri osobe, mlada putnica bori se za život u splitskoj bolnici

Piše Ana Petrić
10. ožujka 2023. - 13:34

U prometnoj nesreći koja se noćas oko 2,50 sati dogodila u Unešiću na lokalnoj cesti, tri osobe su ozlijeđene od kojih jedna ima ozljede opasne po život, priopćila je šibenska policija.

-Do prometne nesreće je došlo na način da 47-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom Volkswagen šibenskih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola i bez korištenja sigurnosnog pojasa, dolaskom do raskrižja nije prilagodio brzinu kretanja uvjetima na cesti (noć, raskrižje, mokar kolnik od kiše) te je izgubio nadzor nad upravljačem, prešao na kolničku traku za vozila iz suprotnog smjera, udario u ivičnjak i u metalni znak uz cestu.

Nastavkom nekontroliranog gibanja zbog izgubljenog nadzora od vozača, osobni automobil je ponovno udario u betonski ivičnjak i sletjelo na zemljano-travnatu površinu, prevrnuo se i udario u betonski zid - kazao je Šime Pavić, glasnogovornik Policijske uprave šibensko-kninske.

U prometnoj nesreći je 47-godišnji vozač zadobio lakše tjelesne ozljede, a dvije putnice u automobilu, koje također nisu koristile sigurnosni pojas, zadobile su teške tjelesne ozljede od kojih je 23-godišnjakinja zadržana u Općoj bolnici u Šibeniku dok su 24-godišnjakinji, nakon pružene prve pomoći u Općoj bolnici Šibenik, konstatirane teške tjelesne ozljede opasne po život te je prebačena na liječenje u Klinički bolnički centar Firule u Splitu.

Vozač osobnog automobila će, zbog izazivanja prometne nesreće, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

23. travanj 2024 09:43