StoryEditorOCM
Crna kronikaKAZNENE PRIJAVE

U Strmici kod Knina pijani 55-godišnjak podmetnuo vatru s obje strane državne ceste, u Vodicama požar izazvao 74-godišnjak paljenjem korova!

Piše Ante Talijaš
25. ožujka 2019. - 12:08

U Policijskoj postaji Knin je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom osumnjičenim za dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Osumnjičeni je, u alkoholiziranom stanju, 21. ožujka oko 19 sati u Strmici na otvorenom prostoru, s obje strane državne cesti D-33, ručnim upaljačem izazvao požar, čime je doveo u opasnost ljude i imovinu. Požar su oko 20 sati ugasili vatrogasci, a tom prilikom je zahvaćena površina od 300 metara kvadratni suhe trave i niskog raslinje.

Osumnjičeni je zadržan u posebnim policije do otriježnjena, a protiv njega će Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podnijeta kaznena prijava.

U Policijskoj postaji Vodice je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 74-godišnjakom osumnjičenim za dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Vremešni Vodičanin je 22. ožujka oko 13 sati u Vodicama spaljivao biljni otpad na svojem zemljištu, te je napustio mjesto spaljivanja otpada, a da se nije uvjerio da je vatra u potpunosti ugašena, nakon čega je oko 13,40 sati po povratku na tu lokaciju uvidio da se požar aktivirao i proširio, čime je doveo u opasnost ljude i imovinu. Požar su ugasili vatrogasci oko 14,43 sata, a požar je zahvatio površinu od 600 metara četvornih, gdje je izgorjela suha trava, nisko raslinje i četiri rasvjetna ukrasna tijela na susjednoj ogradi. Ukupna nastala šteta je procijenjena na nekoliko tisuća kuna.

Protiv osumnjičenog će Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podnijeta kaznena prijava.

05. svibanj 2024 10:33