StoryEditorOCM
Crna kronikavelika tuga u rijeci

U stravičnoj prometnoj nesreći poginuo poznati hrvatski olimpijac. Smrtno stradao još jedan mladić

Piše Šibenski.hr
10. veljače 2024. - 13:28

Sinoć su u stravičnoj prometnoj nesreći u riječkom tunelu Pećine poginule dvije osobe, a teško su ozlijeđena i oba vozača, dok je preživjeli putnik iz automobila zadobio lakše ozljede. U nesreći su sudjelovala osobno i teretno vozilo riječkih registracijskih oznaka.

Kako je Novi list saznao iz neslužbenih izvora, nesreća se dogodila kada je 20-godišnji vozač Minija, riječke registracije, krećući se iz smjera Drage u smjeru Brajdice tunelom Pećine uslijed neprilagođene brzine prešao na traku za vozila iz suprotnog smjera. Izravno se tada sudario s teretnim vozilom, riječkih registracija, a kojim je upravljao 63-godišnjak iz Kukuljanova.

Kako Novi list doznaje, jedna od žrtava teške nesreće bio je Antonio Rački, hrvatski skijaški olimpijac. Rački je živio u Rijeci, a nastupio je na dvama Zimskom olimpijskim igrama - u norveškom Lillehammeru 1994. godine i u japanskom Naganu 1998. godine. U Lillehammeru je nastupio sa samo 18 godina, i to u maratonu u skijaškom trčanju, kombinaciji, 10 kilometara klasično i 30 kilometara slobodno. 

Antonijev otac Antun Zlatko bio je počasni predsjednik Skijaškog saveza PGŽ-a, nekadašnji skijaš trkač i trener.

23. srpanj 2024 04:58