StoryEditorOCM
Crna kronikaAkcija policije

U srijedu od 13 do 17 sati: Pripazite koliko stišćete papučicu gasa, sve raspoložive snage kontrolirat će promet

Piše šibenski.hr
6. listopada 2020. - 10:22

U srijedu, 7. listopada u vremenu od 13 do 17 sati, na području Policijske uprave šibensko-kninske će se provoditi preventivno-represivna ciljana akcija usmjerena na nadzor brzine kretanja vozila, sve s ciljem podizanja razine sigurnosti u prometu na našem području, doznaje se u šibensko-kninskoj policiji.

- Osnovni cilj provedbe preventivno-represivne akcije je evidentiranje i sankcioniranje prvenstveno prekršaja brze vožnje zbog kojih dolazi do najtežih posljedica u prometnim nesrećama kao što su nepropisna i neprilagođena brzina, nepropisno pretjecanje, a isto tako i sankcioniranje ostalih uočenih prometnih prekršaja kao što su  nekorištenje sigurnosnog pojasa i zaštitne kacige, vožnja pod utjecajem alkohola, upravljanje vozilima za vrijeme trajanja zabrane upravljanja, istek važnosti prometne dozvole i drugo- kaže Šime Pavić, glasnogovornik Policijske uprave šibensko-kninske.

Prema njegovim riječima, tijekom akcije u nadzor prometa će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno, pokazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

- Statistički gledano bilježimo pozitivan trend pada broja prometnih nesreća uzrokovanih nepropisnom i neprilagođenom brzinom, odnosno u prvih devet mjeseci ove godine evidentirane su 174 prometne nesreće, od kojih 83 s ozlijeđenim osobama, dok je u istom vremenskom razdoblju prošle godine evidentirana 231 prometna nesreća uzrokovana nepropisnom i neprilagođenom brzinom, od čega 99 s ozlijeđenim osobama i 5 sa smrtno stradalim osobama.

Uz pad broja prometnih nesreća uzrokovanih nepropisnom i neprilagođenom brzinom bilježimo i pad prometnih prekršaja nepropisne brzine, pa je tako u prvih devet mjeseci ove godine evidentirano 6013 takvih prekršaja nasuprot istom vremenskom periodu prošle godine kad je evidentirano 7255 prekršaja nepropisne brzine- zaključio je Pavić.

25. travanj 2024 10:39