StoryEditorOCM
Crna kronikaPolicijsko izvješće

U Slivnom 60-godišnjak zasadio kanabis i dilao marihuanu

Piše šibenski.hr
24. srpnja 2020. - 10:07

U jučerašnjoj prometnoj nesreći oko 8.25 sati u Kninu u Mažuranićevoj ulici je teže ozlijeđena 82-godišnjakinja, koja je prevezana na daljnje liječenje u Klinički bolnički centar Split.

Do prometne nesreće je došlo kada je 49-godišnja vozačica pri upravljanju osobnim automobilom Škoda, šibenskih registracijskih oznaka, prilaznim makadamskim putem Mažuranićeve ulice, neopreznom vožnjom unatrag bočnim dijelom vozila udarila u 82-godišnjakinju, koja je do tad parkiranog vozila sjedila na medicinsko-ortopetskom pomagalu za kretanje. Nakon udara 82-godišnjakinja je pala na tlo.

Protiv 49-godišnje vozačice će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

U Odjelu kriminaliteta droga, Službe kriminalističke policije, je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom osumnjičenim za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama. 

Postupajući po ranije prikupljenim saznanjima po nalogu Županijskog suda u Šibeniku, jučer, 23. srpnja u Slivnom je pretražena obiteljska kuća i popratne prostorije koje koristi osumnjičeni, kojom prilikom je osumnjičeni, prije početka pretrage, policijskim službenicima dragovoljno pokazao mjesta na kojima su zatečene zasađene 22 stabljike biljaka tipa cannabis sative visine od 43 do 154 centimetra.

Tom prilikom osumnjičeni je dragovoljno predao i 1200 grama bruto težine zelene biljne materije karakteristične za drogu marihuanu. Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno da je, kod osumnjičenog pronađena i oduzeta droga, bila namijenjena neovlaštenoj prodaji.

Protiv osumnjičenog će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.  

Proteklog dana na području Policijske uprave šibensko-kninske, od značajnijih sigurnosnih događaja, su prijavljene teška krađa i krađa, i to:

- u popodnevnim satima 22. srpnja u Šibeniku je nepoznati počinitelj provalio u crkvu, kojom prilikom ništa nije otuđeno. Nastala je neznatna materijalna šteta,

- u to vrijeme u Šibeniku je nepoznati počinitelj pokušao krađu iz kuće 41-godišnjakinje, pri čemu nije nastala šteta

Protiv nepoznatih počinitelja će biti podnijete kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide u cilju otkrivanja počinitelja.

   .   

19. travanj 2024 07:08