StoryEditorOCM
Crna kronikadrugi napad u dva dana

U Siveriću napadnut djelatnik Hitne pomoći: ‘Skinuo se u gaćice psujući i prijeteći da će nas zaklati i ubiti’

Piše Šibenski.hr
7. listopada 2023. - 16:35
Nakon što se jučer na području Zagreba dogodio napad na vozača hitne pomoći, na kojeg je muškarac fizički nasrnuo za vrijeme intervecije, sličan incident dogodio se i jutros u Siveriću nadomak DrnišaNiksa Stipanicev/Cropix

Nakon što se jučer na području Zagreba dogodio napad na vozača hitne pomoći, na kojeg je muškarac fizički nasrnuo za vrijeme intervecije, sličan incident dogodio se i jutros u Siveriću nadomak Drniša.

Naime, cijelu situaciju u Facebook grupi “Hitna 194” opisao je jedan od članova ekipe koja je sudjelovala u intervenciji.

“Danas oko 11 h izašli smo na intervenciju u selo Siverić kraj Drniša zbog pacijenta koji je nemiran, halucinira i ponekad agresivan po izjavi njegove supruge koja nas je pozvala.

Dolaskom u kuću dok smo uzimali njegove podatke i anamnezu počela su prva ispitivanja pacijenta prema mlađem kolegi tehničaru i vrijeđanja.

Potom se okomio na doktoricu, ustao iz kreveta i također joj se unosio u lice i počeo psovati i prijetiti. Nakon toga je pogledao u mene i počeo me ispitivati što sam i tko sam. Nakon što mu nisam odgovorio, otvorio je vrata i rekao je da izlazimo iz kuće s tim da se sada fokusirao na mene, psovao i prijetio mi da će me zalijepiti od zid pri tome mi spominjući oca i majku.

Doktorica mu je s razgovorom odvukla pažnju pa smo se svi skupa izvukli iz kuće s opremom. Naravno, pacijent je krenuo za nama, skinuo se u gaćice i psujući i opet prijeteći da će nas zaklati i ubiti s tim da me je sada napao odgurujući me iz dvorišta.

Mi smo zvali policiju i dok policija nije došla nije prestajalo vrijeđanje i maltretiranje. Kad je policajac došao, zvao je asistenciju da nam dođe pomoći i dok je policajac išao u svoje auto po nešto, pacijent se zaletio prema meni psujući i udario me je po licu i slomio mi naočale.

Policajac je odmah prišao i svladao ga. Nakon tog napada mi smo ga smjestili u naš auto i u pratnji policije odvezli na psihijatriju u OB Šibenik..”, napisao je član tima.

Zanimalo nas je što policija ima reći na ovaj incident. Upit smo poslali PU šibensko-kninskoj, a odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo. 

26. travanj 2024 23:29