StoryEditorOCM
Crna kronikaPetak trinaesti

U Šibeniku teško ozlijeđen 18- godišnji vozač motocikla! Nesreću skrivio 70- godišnjak u Mazdi, nesretni mladić pao s motora i udario u dva parkirana automobila

Piše Šibenski.hr
16. listopada 2017. - 13:12

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 13. listopada oko 8 sati u Šibeniku je teže ozlijeđen 18-godišnji vozač motocikla, izvijestili su iz šibenske policije.

Kako kažu u policiji, do prometne nesreće je došlo kada je 70-godišnji vozač pri upravljaju osobnim automobilom Mazda, šibenskih registracijskih oznaka, dolaskom do raskrižja s Ulicom bana Josipa Jelačića i Ulicom Đure Đakovića, iz prometne trake namijenjene za skretanje vozila u lijevo, započeo skretanje u lijevo u smjeru Ulice Đure Đakovića da nije propustio vozilo koje dolazi iz suprotnog smjera i zadržava smjer svojeg kretanja.

Uslijed toga je došlo do sudara s nailazećim motociklom Aprilia Sportciti 250, šibenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 18-godišnji vozač, koji za tu vrstu vozila nema upisanu kategoriju u svojoj vozačkoj dozvoli, a koji tom prilikom brzinu kretanja motocikla nije prilagodio osobinama ceste i gustoći prometa.

Tom prilikom pri izbjegavanju sudara s osobnim vozilom u kočenju vozač s motociklom pada na lijevu bočnu stranu na kolnik. Potom u klizanju kroz raskrižje izlijeće izvan kolnika, gdje udara u zadnji dio osobnog vozila Renault Clio, šibenskih registracijskih oznaka, koji je bio parkiran na zemljanom proširenju. Od tog vozila se motocikl odbija i udara u zadnji desni dio osobnog automobila Škoda Octavia, šibenskih registracijskih oznaka, koji se također nalazio parkiran na zemljanom proširenju.

Protiv 70-godišnjeg vozača će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, a protiv vozača mopeda je podnijet Obvezni prekršajni nalog zbog više počinjenih prekršaja u stjecaju.

17. lipanj 2024 00:02