StoryEditorOCM
Crna kronikaimpresivan učinak

U samo pet dana ‘Kobre‘ napravile dar-mar na šibenskim prometnicama: zbog njih je uhićeno sedam nesavjesnih vozača

Piše Šibenski.hr
19. travnja 2023. - 11:43

Kako bi u što većoj mjeri utjecali na smanjenje prometnih nesreća i podizanja ukupne razine sigurnosti u prometu na što veći nivo, na području PU šibensko-kninske u vremenu od 13. do 17. travnja 2023.g. angažirana je Mobilna jedinica prometne policije iz Ravnateljstva policije, tzv. Kobre, kazali su u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj.

- Policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije su tom prilikom utvrdili 105 prometnih prekršaja od kojih izdvajamo 43 prekršaja upravljanja tehnički neispravnim vozilima, neregistriranim vozilima i vozilima kojima je isteklo važenje tehničkog pregleda, 10 prekršaja vozača koji su nepropisno koristili mobilni telefon za vrijeme vožnje, pet prekršaja vozača koji su upravljali vozilom za vrijeme dok im je izrečena mjera zabrane upravljanja, šest prekršaja vozača koji su upravljali vozilom pod utjecajem droga i alkohola, osam prekršaja vozača koji nisu koristili sigurnosni pojas u vozilima, dva prekršaja vozača motocikla koji nisu koristili zaštitnu kacigu...-  nabrojao je Šime Pavić, glasnogovornik Policijske uprave šibensko-kninske.

image

ilustrativna fotografija

Nikola Vilić/Cropix

Zbog navedenih prekršaja iz prometa je isključeno 11 vozača i 43 vozila, četiri vozača su zadržana do otrežnjenja, a sedam vozača je uhićeno i uz Optužni prijedlog privedeno na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku, ističu u policiji.

- Uz navedene prometne prekršaje policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije u nadzoru prometa na cestama imali su pet zapljena opojnih droga, od kojih je u četiri slučaja protiv počinitelja podnesen Optužni prijedlog zbog posjedovanja opojnih droga (2,10 gr hašiša, 1,60 gr marihuane, 1 gr kokaina i 0,30 gr hašiša te 4,10 gr amfetamina), dok su započeli postupanje nad 48-godišnjakom kod kojeg je pronađena veća količina droge heroin i marihuane iz jučerašnjeg priopćenja, a koji je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl.190.st.2. Kaznenog zakona- zaključio je policijski glasnogovornik.

19. travanj 2024 00:28