StoryEditorOCM
Crna kronikaPodorljak

U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 22- godišnji vozač Passata splitskih tablica: prešao je u suprotni trak i udario u teretnjak

Piše šibenski.hr
11. studenog 2019. - 10:42

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 9. studenog oko 16.15 sati na županijskoj cesti Podorljak-Dvornice je teže ozlijeđen 22-godišnji vozač osobnog automobila, koji je zbog zadobivenih ozljeda zadržan na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik, izvijestili su iz šibensko- kninske policije.

- Do prometne nesreće je došlo kada je 22-godišnji vozač pri upravljanju osobnim automobilom Passat, splitskih registracijskih oznaka, kojom prilikom nije koristio sigurnosni pojas za vrijeme vožnja, krećući se iz smjera Dvornica u smjeru Podorljaka, dolaskom do raskrižja s kolnikom državne ceste D-8 i izlaskom iz njemu desnog zavoja, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila osobinama i stanju ceste, preglednosti, atmosferskim prilikama, izgubio nadzor nad upravljačem vozila, i prešao na suprotnu kolničku traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera. Tom prilikom svojom vozilom je udario u teretno vozilo Ducato, splitskih registracijskih oznaka, kojim je iz smjera Podorljaka u smjeru Dvornica upravljala 40-godišnja vozačica. Osobni automobil se od udara odbio od teretnog automobila i sletio izvan kolnika gdje je udario u stablo- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko- kninske.

Prema njezinim riječima, o ovoj prometnoj nesreći će biti izviješteno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku, a protiv 22-godišnjeg vozača će biti podnijet Prekršajni nalog po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

19. travanj 2024 01:56