StoryEditorOCM
Crna kronikaSUDAR KAMIONA I MERCEDESA

U prometnoj nesreći kod Čavoglava poginula je maturantica iz Bračevića: 'Velika tuga pogodila je naše selo, ogromna tragedija zadesila je moje susjede i prijatelje...'

Piše ante talijaš
6. kolovoza 2018. - 21:33

Nažalost, i na praznik Dana pobjede i domovinske zahvalnosti šibenske prometnice uzele su danak u krvi. U stravičnoj prometnoj nesreći koja se u nedjelju, oko 15.40, dogodila na državnoj cesti kod Kljaka, između Čavoglava i Crivca, život je izgubila 18-godišnja Helena Bacelj, iz Bračevića u općini Muć.

Nesretna Helena bila je suvozačica u osobnom automobilu Mercedes splitskih registracijskih oznaka, a od zadobivenih teških ozljeda preminula je na mjestu nesreće. Vozačica Mercedesa zadobila je teške tjelesne ozljede i zadržana je na liječenju u splitskom Kliničkom bolničkom centru.

– Policijskim očevidom je utvrđeno da je do nesreće došlo kada je 25-godišnja vozačica Mercedesa splitskih registracijskih oznaka, nakon izlaska iz desnog nepreglednog zavoja, zbog neprilagođene brzine izgubila nadzor nad upravljačem. U tom trenutku prešla je na suprotni prometni trak i sudarila se s teretnim vozilom Fiat Hrvatske vojske, kojim je upravljao 23-godišnji vozač. Od udara došlo je do zanošenja Mercedesa koji je potom naletio na osobni automobil KIA šibenskih oznaka, a kojim je upravljala 32-godišnja vozačica. Djevojci koja je od zadobivenih ozljeda bila životno ugrožena, pružena je medicinska pomoć dolaskom ekipe Hitne pomoći, ali je nakon bezuspješne reanimacije, nažalost, konstatirana njezina smrt na mjestu nesreće, u 17.05 – kazala nam je Marica Kosor, glasnogovornica PU šibenske-kninske.

Vozač vozila HV-a i vozačica KIA-e zadobile su lakše ozljede i nakon pružene liječničke pomoći pušteni su iz bolnice.

– Velika tuga pogodila je naše malo selo, ogromna tragedija zadesila je moje susjede i prijatelje, obitelj Bacelj. Izgubili smo našu Helenu, vedru i dobru djevojku, maturanticu Tehničko-prometne škole u Splitu. Helena i nevjesta joj su otišle nakratko kupiti neke potrepštine u susjedni Drniš. Kad su se vraćale kući, dogodila se ta tragedija na cesti. Osim što je bila dobra učenica, Helena je pomagala roditeljima u kućanstvu, a pogotovo je obožavala svoga konja na kojemu je znala često projahati selom i okolnim livadama – kazao nam je mještanin Bračevića, malog sela na obroncima Svilaje.

03. svibanj 2024 00:36