StoryEditorOCM
Crna kronikaKobno nasukavanje

U pomorskoj nesreći kod otoka Zmajana smrtno stradao 50- godišnji LJ.V., vlasnik koćarice "Filomena" iz Srime

Piše Ante Talijaš
4. ožujka 2019. - 09:55

U pomorskoj nesreći koja se u nedjelju navečer oko 19,20 sati dogodila kod nenaseljenog otoka Zmajana (Oruta) u vodičkom akvatoriju, na žalost, smrtno je stradao 50-godišnji Ljubomir Vlahov iz mjesta Srime kod Vodica, vlasnik i zapovjednik 12-metarskog ribarskog broda.

Njegova koćarica 'Filomena' pod još nerazjašnjenim okolnostima udarila je i nasukala se na hridi rta Livić na otoku Zmajanu. Mrtvo tijelo nesretnog Ljubomora iz kabine broda izvukli su noćas oko jedan sat iza ponoći ronioci MUP-a. Član posade, Ljubomir Cukrov (68) iz Prvić Šepurine, lakše je ozlijeđen, a na mjestu nesreće spasio ga je lokalni ribar koji je naišao svojom brodicom.

-Istragu o ovoj havariji u kojoj je jedna osoba smrtno stradala preuzeli su Državno odvjetništvo i policija – kratko nam je kazao šibenski lučki kapetan Robert Baljkas.

-U nedjelju u 19,24 sati zaprimili smo dojavu da je došlo do potapanja ribarskog broda kod otoka Zmajana, te da je u kabini ostao 50-godišnji muškarac. Njegovo mrtvo tijelu izvukli su ronioci ATJ Lučko u 00,55 sati. Drugoj osobi na brodu, a riječ je 68-godišnjem muškarcu pomoć su pružili ribari koji su naišli. On je zadobio lakše ozljede, a zadržan je na liječenju u šibenskoj bolnici radi promatranja. Mrtvo tijelo 50-godišnjaka prebačeno je po nalogu državnog odvjetništva na Odjel patologije radi utvrđivanja uzroka smrti. Tijekom dana pristupit će se vađenju brodice iz mora, radi utvrđivanja okolnosti ove havarije – kazala nam je Marica Kosor, glasnogovornica Pu šibensko-kninske.

Dok ne završi službena istraga može se samo špekulirati o uzrocima ove pomorske nesreće. Iza stradalog Vlahova je 30 godina bavljenja profesionalnim ribarstvom. Jesu li na brodu otkazale komande, ili je zapovjedniku broda pozlilo, pa je iz tog razloga ribarica udarila u hridi, znat će se nakon istrage.

 

18. travanj 2024 10:31