StoryEditorOCM
Crna kronikaNakon osam dana

Uhićen bjegunac iz šibenskog zatvora: Policija ga je danima pratila i čekala pogodan trenutak za akciju

Piše šibenski.hr
20. veljače 2020. - 10:41

U četvrtak u 9,50 sati u Obrovcu je uhićen 40- godišnji Ante Vrkić, koji je prije osam dana pobjegao iz šibenskog zatvora preskočivši ogradu, potvrdili su iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Kako je kazala Marica Kosor, glasnogovornica šibenske policije, Vrkić će biti vraćen u šibenski zatvor iz kojeg je pobjegao 12. veljače u večernjim satim.a

Podsjetimo, presudom Općinskog suda u Zadru, Ante Vrkić osuđen je na četiri godine i četiri mjeseca zatvora zbog teške krađe, a slobode se dokopao preskočivši zid zatvora.

Kako su kazali ranije iz Ministarstva pravosuđa, Vrkić je kao zatvorenik bio zaposlen u zatvorskoj kuhinji, a prije nego je pobjegao, bio je poslan da iznese kantu za smeće.

Kako doznaje zadarski.hr Vrkića su u četvrtak oko 9.50 sati uhitili policajci iz Obrovca na području Kruševa, na predjelu Vrkića Stana. Policajci su, kako se doznaje, pratili Vrkićevo kretanje nekoliko dana, ali nisu imali odgovarajuću situaciju za intervenciju jer se Vrkić u bijegu ponašao jako oprezno. Policija ga je osmatrala s okolnih brda i kad se pojavio u obiteljskoj kući zaskočili su ga i uhitili.

25. travanj 2024 00:16